Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Ένας πράκτορας της ΕΥΠ στην ηγεσία του ΚΚΕ!


Σε μια αποκάλυψη η οποία θα προκαλέσει αναταράξεις προχωρά ο Μίμης Ανδρουλάκης, ο οποίος στο νέο μυθιστόρημα που γράφει, αποκαλύπτει πως ένα κορυφαίο στέλεχος του ΚΚΕ και άλλα 17 μέλη μεσαίας κλίμακας του κόμματος ήταν μέλος μυστικών υπηρεσίων...



Στο μυθιστόρημα του με τίτλο «Ο Κόκκινος Κάβουρας», ο Μίμης Ανδρουλάκης αναφέρεται σε ένα μέλος του ΚΚΕ με κωδική ονομασία «Α25-7. 18-4.21.19.19», το οποίο είχε αναπτύξει εκτενή δράση στη Θεσσαλονίκη και κατόρθωσε να αναρριχηθεί σε κορυφαία θέση, μέχρι που αποκαλύφθηκε, αναφέρει το Εθνος.

Περιγράφει αναλυτικά ο Μίμης Ανδρουλάκης:

«Ηταν παραμονές του 11ου Συνεδρίου του ΚΚΕ. Οταν στον Περισσό σιγουρεύτηκαν ότι επρόκειτο για μυστικό πράκτορα, ανέθεσαν σε πέντε στελέχη απόλυτης εμπιστοσύνης να τον επισκεφθούν στο σπίτι του και να τον υποχρεώσουν να εγκαταλείψει αμέσως την Ελλάδα. Να πάει πίσω στη Δυτική Γερμανία απ' όπου είχε έρθει. Να εγκατασταθεί σε πόλη που δεν υπάρχει ομογενειακή κοινότητα.

Μαζί τέλειωσε η σταδιοδρομία 17 μεσαίων και κατώτερων στελεχών, που ''δούλευαν'' μέχρι και το 1982 για τις μυστικές υπηρεσίες μέσα στο κόμμα. Αυτά συνέβησαν στις 7 και 8 Ιανουαρίου 1983, ανήμερα και την επομένη της εορτής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου».

Στη συνέχεια, ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής αναφέρει πως ο Χαρίλαος Φλωράκης ενημερώθηκε τηλεφωνικά για την ολοκλήρωση της επιχείρησης στις 8 Ιανουαρίου το πρωί. Εμεινε ξάγρυπνος ολόκληρο το βράδυ περιμένοντας και ενημερώθηκε από τον «Αργύρη Μ.», έναν από τους πέντε της αποστολής ο οποίος περιγράφεται ως «θρυλική φυσιογνωμία της φοβερής ΟΠΛΑ, της οργάνωσης του ΕΑΜ που εκτελούσε κατά κανόνα τους κουκουλοφόρους καταδότες και συνεργάτες των ναζί».

Πως ανακοινώθηκε η απόφαση στο μέλος- πράκτορα

Την απόφαση είχε ανακοινώσει στον ανεπιθύμητο παρείσακτο ένα μέλος του Πολιτικού Γραφείου. Τον επισκέφτηκε μαζί με τους άλλους τέσσερις στο διαμέρισμά του στην Καλαμαριά, κοντά στην οδό Πλαστήρα. Τα λόγια του ήταν λίγα και κοφτά: «Το παιχνίδι τελείωσε. Το πρωί φεύγεις οριστικά και αμετάκλητα από τη χώρα, δεν θα ξαναπατήσεις ποτέ στη ζωή σου, ούτε θα πλησιάσεις πουθενά στον κόσμο ελληνική κοινότητα. Διαφορετικά θα περάσεις στη δικαιοδοσία του Αργύρη», γράφει ο Μίμης Ανδρουλάκης.

Τι έλεγε ο Μίκης Θεοδωράκης για τον πράκτορα

Ο Μίκης Θεοδωράκης με το ένστικτό του είχε καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά μ' αυτόν τον άνθρωπο. Σε ανύποπτο χρόνο είχε πει στον Χ. Φλωράκη: «Χαρίλαε, μπαίνω στα γραφεία του κόμματος στη Θεσσαλονίκη και ποτέ δεν με κοιτάζει στα μάτια αυτός ο μα.... Καλά είπα για γενίτσαρους», γράφει ο Μίμης Ανδρουλάκης, ο οποίος αναφέρει παράλληλα πως «παλιοί λαμπράκηδες της πόλης τον αποκαλούσαν «τσαντάκια» και «κομψό ενωματάρχή». Το δερμάτινο τσαντάκι ήταν αναπόσπαστο μέρος της εμφάνισης του Α-25», αναφέρεται στον «Κόκκινο Κάβουρα».

Τι είπε η σύζυγος του πράκτορα

Πολλά χρόνια αργότερα η γερμανικής καταγωγής πρώην σύζυγός του διηγήθηκε στον Μίμη Ανδρουλάκη πώς αντέδρασε ο πράκτορας όταν κατάλαβε ότι είχε αποκαλυφθεί.

«Εκείνο το βράδυ κλαψούριζε και μου ζήτησε να φύγουμε μακριά, να πάμε να ζήσουμε σε άλλη χώρα, ένιωθε προδομένος. "Με δώσανε οι που... Με πούλησαν. Με είχαν διαβεβαιώσει ότι δεν φαίνομαι πουθενά". Για το κόμμα δεν είπε τίποτε κακό. Δεν είχε κανένα παράπονο».

Πως δρούσε ο πράκτορας

Ο λόγος που εξαφανίστηκε ως δια μαγείας, δεν κυκλοφόρησε ούτε στον στενό κύκλο της οργάνωσης στη Θεσσαλονίκη. Ολοι υπέθεταν ότι το κόμμα του είχε αναθέσει κάποια επικίνδυνη αποστολή στο εξωτερικό. Η σύζυγος είχε αντιληφθεί ότι ο άντρας της έπαιρνε κρυπτογραφημένα μηνύματα από το εξωτερικό. Ηταν γραμμένα στο περιθώριο εφημερίδων, που του στέλνονταν ταχυδρομικά από τη Γερμανία. Αυτός τα αντέγραφε και τα αποκρυπτογραφούσε, επιδιώκοντας να μη γίνει αντιληπτός.

Οταν επισκεπτόταν τα πεθερικά του στο Ντίσελντορφ, δύο-τρεις φορές τον χρόνο, είχε «κάποιες περίεργες εξαφανίσεις τρεις -τέσσερις ώρες».

«Δεχόταν και περίεργα πρωινά τηλεφωνήματα. Ενα τέτοιο τηλεφωνικό περιστατικό, υπερεπείγον -είπε η γυναίκα- μου πρόσφερε τη δυνατότητα να του δώσω τη χαριστική βολή με το δεύτερο γράμμα στο κόμμα. Είχε σημειώσει σ΄ ένα πρόχειρο χαρτί τρεις ακατανόητες λέξεις και δίπλα τη μετάφραση: Κνωσσός 311. Ξενοδοχείο υπέθεσα και δωμάτιο στην Αθήνα, όπου θα κατέβαινε για συνεδρίαση της γραμματείας ενόψει του 11ου συνεδρίου. Εκείνο το πρωί έγινε ζόμπι. Ετρεμε».

Τη συνέχεια διηγείται ο ίδιος ο Μίμης Ανδρουλάκης: «Στην Αθήνα, ανέβηκε στον ημιώροφο, στο cafe του Κνωσσός, παρήγγειλε καφέ, τσέκαρε το περιβάλλον, αν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο και πήρε το πλάγιο ασανσέρ για τον τρίτο όροφο δίχως να τον προσέξει η ρεσεψιόν. Στο δωμάτιο 311 του άνοιξε μια -υποτίθεται- τουρίστρια, σύνδεσμος προφανώς, που όρμησε να τον αγκαλιάσει αμέσως με σεξουαλικές φράσεις και τον πήρε στο κρεβάτι, όπου του ψιθύρισε απ΄ ό,τι φαίνεται στ΄ αυτί πως είναι θέμα χρόνου να αποκαλυφθεί και του έδωσε σχετικές οδηγίες, που δεν ξέρουμε».

Τι σημαίνει η κωδική ονομασία του πράκτορα

Ο συγγραφέας έχει αποκωδικοποιήσει και το πρακτορικό όνομα του προβοκάτορα Α-25-7.18-4.21.19.19. «Το Α είναι από το «agent», πράκτορας, αλλά και από το «πρώτος». Το 25 είναι το άθροισμα των γραμμάτων των λέξεων Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Το G και το R του Greece στα αγγλικά. Το 4.21.19.19 είναι οι αριθμοί για τα τέσσερα πρώτα γράμματα του Dusseldorf, της γερμανικής πόλης που είχε στρατολογηθεί. Η αποστολή του Α-25 συνδέεται με την υπόθεση Gladio -Κόκκινη Προβιά για την Ελλάδα- που αφορούσε την παρακολούθηση των κομμουνιστικών και αριστερών κομμάτων, καθώς και τη διενέργεια τρομοκρατικών πράξεων, που αποδίδονταν σ' αυτά».



Πηγή: Εθνος


1 σχόλιο:

  1. Ουσιαστικά μιλάμε για την ιστορία του Ηλία Σταμπουλίδη
    ο Ηλίας Σταμπουλίδης ήταν υπεύθυνος του παράνομου μηχανισμού του ΚΚΕ Δυτικής Γερμανίας στη χούντας . (κατά την χρέωση του στην Δ Γερμανία είχε πληγεί πολλές φορές ο παράνομος μηχανισμός )
    Το 1975 επιστέφει στην Ελλάδα ως μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ και χρεώνετε σαν γραμματέας της Κ.Ο. Θεσσαλονίκης ακόμα ο Σταµπουλίδης είχε εκείνη την περίοδο την ευθύνη της καθοδήγησης των κοµµατικών οργανώσεων Μακεδονίας-Θράκης μαζί με το Κώστα Τσολάκη µέλος του ΠΓ του ΚΚΕ και , Κώστα Βουλγαρόπουλο µέλος της ΚΕ του ΚΚΕ .
    Ο Σταμπουλίδης ήρθε στην Θεσσαλονίκη με την φήμη του σκληροπυρηνικού, κάθε διαφορετική άποψη δεν ήταν απλώς µια διαφορετική άποψη αλλά µια «αντικοµµατική θέση». Έτσι σιγά σιγά, πολλοί έντιμοι και δοκιμασμένοι αγωνιστές, άρχισαν να χαρακτηρίζονται «αντικομματικοί», απλώς και µόνο επειδή εκφράζανε διαφορετική άποψη ακόμα και σε δευτερεύοντα ζητήματα. Η έννοια της καθοδήγησης αντικαταστάθηκε ουσιαστικά µε τη λέξη διοίκηση. Οι συνέπειες αυτής της ιντρικαδόρικης λειτουργίας ήταν: να απομακρύνονται σιγά σιγά από τα όργανα γνωστά και ικανά στελέχη, το κόµµα να χάνει σταδιακά την ακτινοβολία του, να μειώνεται η επιρροή του στο λαό και να πέφτει στο ελάχιστο η παρέμβασή του στα καθημερινά προβλήματα. Όλες οι ενέργειές του προσανατολίζονταν στο πώς να απαλλαγεί από αυτήν τη δοκιµασµένη, αγωνιστική, έντιµη αυτή γενιά. Γι' αυτό δεν δίστασε να ρίξει λάσπη εναντίον συντρόφων, για να γίνει «πειστικος». Μέχρι που έσκασε η βόµβα το 1983, ο «αταλάντευτος και αλύγιστος» γραµµατέας της Κοµµατικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης και µέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Ηλίας Σταµπουλίδης ήταν έµµισθος ρουφιάνος της Ασφάλειας!
    Ο Σταµπουλίδης εξαφανίστηκε και η γυναίκα του (συντρόφισσά Γερμανίδα ) πέθανε λίγους μήνες μετά στην Γερμανία από την στεναχώρια της!!!

    Ριζοσπάστης 10/7/1980: http://s22.postimg.org/ewg6lwjlt/image.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.