Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΥΠΟΙΚ: Πλεόνασμα 1 δισ. ευρώ για το 2013 - Υπεραισιοδοξία ή πραγματικότητα;


Το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού του 2013 θα υπερβεί το 1 δισ. ευρώ, εκτιμούν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών...



Οι ίδιες πηγές, αναφερόμενες στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, σημειώνουν ότι κατά τον επικείμενο νέο γύρο συζητήσεων τα δύο κύρια θέματα θα είναι η λίστα του ΟΟΣΑ με την απελευθέρωση των αγορών και η κάλυψη του δημοσιονομικού κενού μέχρι και το 2015.

Όπως αναφέρουν ανώτερα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, η εκτίμηση της ελληνικής πλευράς είναι ότι το δημοσιονομικό κενό ανέρχεται σε 1 δισ. ευρώ, ενώ η τρόικα το ανεβάζει σε 3 δισ. ευρώ.

Υπέρ αδυνάμων οι προμήθειες που επιστρέφονται στο Δημόσιο

Σε Υγεία και Παιδεία θα διατεθούν τα 17,7 εκατ. ευρώ που έχουν επιστραφεί στο δημόσιο από παράνομο πλουτισμό δημοσίων λειτουργών και άλλες έκνομες δραστηριότητες.

Το ποσό αυτό έχει συγκεντρωθεί σε ειδικό λογαριασμό του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταικουρα, του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, αποφασίστηκε τα 13,2 εκατ. ευρώ να διατεθούν στον ΕΟΠΥΥ για την κάλυψη του κόστους χειρουργικών επεμβάσεων ανασφάλιστων πολιτών.

Τα υπόλοιπα 4,5 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στην Παιδεία για την κάλυψη δαπανών στέγασης 3.000 φοιτητών με εισοδηματικά κριτήρια αλλά και για την αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών σε τυφλούς μαθητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.