Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Θα πέσουν οι τιμές των καυσίμων;


Επιστρέφει στην αγορά του «μαύρου χρυσού» το Ιράν καθώς η ΕΕ ανέστειλε, για 6 μήνες, το εμπάργκο που είχε επιβάλει στην Τεχεράνη...



Χαλάρωση των περιορισμών στο εμπόριο πετροχημικών προϊόντων και πολύτιμων μετάλλων από το Ιράν, αποφάσισε, μεταξύ άλλων, το Συμβούλιο της Ευρώπης μετά τη συμφωνία της Τεχεράνης, με τις μεγάλες δυνάμεις, να «παγώσει», εν μέρει, τις πυρηνικές της δραστηριότητες.

Η επιστροφή του Ιράν στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου και οι αναμενόμενες παραγγελίες στην Τεχεράνη θα επιφέρουν αύξηση της παραγωγής του «μαύρου χρυσού» και, λογικά, πτώση των τιμών.

Από τη μείωση των τιμών αναμένεται να επωφεληθεί, μακροπρόθεσμα και η Ελλάδα, που ήταν και θα συνεχίσει, ως φαίνεται, να είναι στο πελατολόγιο των Ιρανών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.