Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΣΟΚ: «Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν ήθελε κούρεμα χρέους»

- Ντοκουμέντο από τα πρακτικά του ΔΝΤ
- Αντί να δανειστούμε 30 δισ. δανειστήκαμε 110 δισ.!!!

Την αποκάλυψη ότι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δεν ήθελε να γίνει κούρεμα του ελληνικού χρέους από την αρχή της κρίσης...



 κάνει η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» που αναφέρεται σε συγκεκριμένα έγγραφα του ΔΝΤ και του Στρος Καν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα αν και ο πρώην πρωθυπουργός επιμένει ότι είχε θέσει το θέμα του κουρέματος από την αρχή, η αλήθεια είναι ότι το αρνήθηκε.

Στη σελίδα 49 της έκθεσης του ΔΝΤ που δημοσιεύτηκε τον Ιούνιο του 2013 αναφέρεται ότι η Ελλάδα και οι Ευρωπαίοι ήταν αντίθετοι με το κούρεμα, ενώ στη σελίδα 27 τονίζεται ότι οι Έλληνες, στην προετοιμασία του προγράμματος, απέκλεισαν το κούρεμα ως κόκκινη γραμμή.

Μάλιστα σε απόρρητα πρακτικά του ΔΝΤ από το Μάιο του 2010 τονίζεται ότι η αναδιάρθρωση του χρέους απορρίφθηκε από τις ελληνικές αρχές.

Αντί να δανειστούμε 30 δισ. δανειστήκαμε 110!!

Ο γνωστός δημοσιογράφος Μ. Ιγνατίου απάντησε στην πανικόβλητη αντίδραση του Γιώργου Παπανδρέου στις αποκαλύψεις του δημοσιογράφου σύμφωνα με τις οποίες αποδεικνύεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν διαπραγματεύτηκε το 2010 το κούρεμα του ελληνικού χρέους παρότι το είχε προτείνει ο τότε επικεφαλής του ΔΝΤ Στρος Κάν.

Ο Γιώργος Παπανδρέου στην απαντητική επιστολή προς τον Μ. Ιγνατίου που κοινοποίησε μέσω του εκπροσώπου τύπου του Γιώργου Ελενόπουλου, ισχυρίζεται ότι “Έσωσε την Ελλάδα” χωρίς να παρουσιάζει κάποια τεκμηριωμένη ανάλυση για να στηρίξει την τοποθέτηση του.

Όπως αναφέρει στην απάντηση του ο Μ. Ιγνατίου, δυστυχώς για τον πρώην πρωθυπουργό, «είναι τα έγγραφα του ΔΝΤ που βρίσκονται απέναντί του» και όχι ο Έλληνας δημοσιογράφος, ενώ διερωτάται, “Ποιός άραγε λέει αλήθεια; ο κ. Παπανδρέου που ισχυρίζεται ότι έθεσε από την αρχή το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους, ή οι εμπειρογνώμονες του Ταμείου που σε κλειστή απόρρητη συνεδρίαση διαβεβαίωναν τα μέλη του Δ.Σ. που επέκριναν το ελληνικό πρόγραμμα επειδή έλειπε το βασικό στοιχείο του «κουρέματος» και έτσι ήταν προδιαγεγραμμένη η αποτυχία του Προγράμματος, ότι είναι οι ίδιες οι ελληνικές αρχές που απέρριψαν την αναδιάρθρωση του χρέους;”.

Κάνοντας ένα βήμα μπροστά ο γνωστός δημοσιογράφος ερωτά των πρώην πρωθυπουργό, “Γιατί ο κ. Παπανδρέου δεν απάντησε μέχρι σήμερα στα επίσημα έγγραφα του ΔΝΤ και συγκεκριμένα στις αναφορές των ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων του Ταμείου που δημοσιεύθηκαν τον Ιούνιο του 2013, ότι οι ίδιες οι ελληνικές αρχές θεωρούσαν ως κόκκινη γραμμή και πολιτικά ριψοκίνδυνο το κούρεμα του χρέους».

Και ολοκληρώνει την επιστολή του με μία πρόταση προς τον πρώην πρωθυπουργό ζητώντας από αυτόν να δώσει τα όποια στοιχεία που διαθέτει και να επιτρέψει τη δημοσίευση των πρακτικών του υπουργικού συμβουλίου για να ανατρέψει τις κατηγορίες του ΔΝΤ εναντίον του.

Νωρίτερα με άρθρο του στο Έθνος της Κυριακής ο Μ. Ιγνατίου είχε αποκαλύψει απόρρητα έγγραφα του ΔΝΤ σύμφωνα με τα οποία ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου αρνήθηκε την πρόταση του επικεφαλή του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν για κούρεμα στο ελληνικό χρέος κάτι που το ταμείο ζητούσε επίμονα εως και τον Οκτώβριο του 2010.

Η απόφαση του Γ. Παπανδρέου εξόργισε τον Στρος Κάν, ενώ ο Έλληνας πρώην πρωθυπουργός δεν άκουγε ούτε την επιχειρηματολογία των στενών του συνεργατών, οι οποίοι γνώριζαν καλύτερα τα θέματα της οικονομίας και είχαν ήδη κάνει συζητήσεις με αξιωματούχους των Βρυξελλών και του Ταμείου".

Η συγκεκριμένη στάση του Γ. Παπανδρέου κόστισε στον ελληνικό λαό επιπλέον 110 δισ. ευρώ, ενώ πολύ απλά η Ελλάδα θα είχε πάρει ένα δάνειο μόλις 30 δισ. ευρώ!

Το θέμα επανήλθε στην επικαιρότητα από δηλώσεις του Όλι Ρεν, στον οποίο ο Γ. Παπανδρέου επιτέθηκε με δριμύτητα, μέσω των συνεργατών του και δη του κ. Ελενόπουλου.

Όπως αναφέρει το σημερινό Έθνος, "ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προφανώς ενοχλήθηκε από τις δηλώσεις του "καταστροφέα" της Ελλάδας Ολι Ρεν και αισθάνθηκε την ανάγκη να δικαιολογήσει με ανακρίβειες και σενάρια καταστροφής, την ανύπαρκτη διαπραγματευτική του τακτική, τους κρίσιμους μήνες πριν από την υπογραφή του πρώτου μνημονίου, αλλά και μετά, για το μείζον θέμα του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους. Η τοποθέτησή του έγινε μέσω «πύρινης» ανακοίνωσης του στενού του συνεργάτη, Γιώργου Ελενόπουλου".

"Την απόλυτη ευθύνη για το συγκεκριμένο θέμα έχει μόνο ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου και ουδείς άλλος. Διότι την απόφαση για να μη ζητηθεί το «κούρεμα», όπως απαιτούσε ο τότε γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, την έλαβε ο κ. Παπανδρέου, που δεν άκουσε καν την επιχειρηματολογία των στενών συνεργατών του, οι οποίοι γνώριζαν καλύτερα τα θέματα της οικονομίας και είχαν ήδη κάνει συζητήσεις με αξιωματούχους των Βρυξελλών και του Ταμείου".

Τι απαντούν οι έκθετοι Παπανδρέου- Ελενόπουλος

Με μακροσκελές σχόλιό του απαντά ο Γιώργος Ελενόπουλος, στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, σε σημερινό άρθρο του γνωστού δημοσιογράφου-ανταποκριτή Μιχάλη Ιγνατίου, στο «Έθνος της Κυριακής», ο οποίος υποστηρίζει ότι ο κ. Παπανδρέου δεν αξιοποίησε το χαρτί της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Ο κ. Ελενόπουλος απαντά λεπτομερώς στα επιχειρήματα του κ. Ιγνατίου, αφήνοντας, ταυτόχρονα, ορισμένους υπαινιγμούς για τα κίνητρα του δημοσιογράφου.

Απαντώντας στην αναφορά του Μ. Ιγνατίου ότι ο Γ. Παπανδρέου «ψεύδεται» μέσω σχολίου του συνεργάτη του, ο κ. Ελενόπουλος απαντά ότι ο πρώην πρωθυπουργός όχι μόνο «δεν ψεύδεται», αλλά είχε θέσει το θέμα και μάλιστα συνεπικουρούμενος από τον Ντομινίκ Στρος Καν, αλλά, βεβαίως, όπως είναι ευνόητο, το θέμα αυτό δεν συζητήθηκε δημοσίως.

Και προσθέτει ότι η Ε.Ε και η ΕΚΤ ήταν απολύτως αντίθετες στο ενδεχόμενο της αναδιάρθρωσης.

Ο κ. Ελενόπουλος καταλογίζει στον κ. Ιγνατίου ότι αντιπαρέρχεται την αναφορά στο σχόλιό του, στο οποίο τονίζει ότι κάθε αναφορά στο ενδεχόμενο της αναδιάρθρωσης εκτόξευε τα ελληνικά επιτόκια και απορρίπτει τον ισχυρισμό του κ. Ιγνατίου, σύμφωνα με τον οποίο «αν ο Γιώργος Παπανδρέου «έπαιζε» με το χαρτί της αναδιάρθρωσης, οι ευρωπαίοι εταίροι μας θα υποχωρούσαν έντρομοι».

«Η ιστορία», τονίζει ο συνεργάτης του κ. Παπανδρέου, «απέδειξε ότι ο κ. Ιγνατίου έχει, το λιγότερο, άδικο».

Συνεχίζοντας την επιχειρηματολογία του, ο κ. Ελενόπουλος, παραθέτει συγκεκριμένα στοιχεία. Αναφέρει, ειδικότερα:

«Μόλις προ ολίγου καιρού, στα μέσα Σεπτεμβρίου του 2013, ο κ. Λορέντσο Μπίνι Σμάγκι, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας μέχρι το 2011, επιβεβαιώνει ότι πολλοί στη Ε.Ε ήθελαν την Ελλάδα εκτός Ευρώ.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στις 13 Σεπτεμβρίου 2013 και στις εφημερίδες Ημερησία και Έθνος, ο κ. Σμάγκι αποκαλύπτει στο βιβλίο του «Πεθαίνοντας από λιτότητα» ότι:

«Η Kαγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ πίστευε μέχρι και το 2012 ότι η Ελλάδα μπορούσε να βγει από την ευρωζώνη χωρίς μοιραίους κλυδωνισμούς για το κοινό νόμισμα, ενώ ήταν πεπεισμένη μέχρι και το φθινόπωρο του 2012 ότι οι επιπτώσεις ενός Grexit ήταν διαχειρίσιμες τόσο για τη Γερμανία, όσο και για το κοινό νόμισμα και την ΕΚΤ».

Την περίοδο στην οποία αναφέρεται ο Έλληνας δημοσιογράφος, η Ε.Ε ήταν απολύτως αρνητική στο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους.

Όπως γνωρίζει επίσης ότι, είχε προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις η δήλωση Τρισέ, τότε πρόεδρου της ΕΚΤ, σύμφωνα με την οποία μόνο πάνω από το πτώμα του θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο.

Τη θέση του αυτή επαναλαμβάνει και σήμερα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Καθημερινή.

Τρίτον. Ευρισκόμενος πέραν του Ατλαντικού, ο κ. Ιγνατίου όφειλε να γνωρίζει ότι, άβυσσος χώριζε - και συνεχίζει να χωρίζει - τις αντιλήψεις μεταξύ ΗΠΑ και Ε.Ε σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του χρέους.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2013, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφερόμενος στο 2010, αποκαλύπτει: «Έλαβα ένα τηλεφώνημα από τον Τίμοθι Γκάιτνερ - τότε υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ - ο οποίος μου λέει: Το ξέρεις ότι δεν θα είχαμε πάρει την απόφαση ν' αφήσουμε τη Lehman Brothers να χρεοκοπήσει αν μας είχαν ρωτήσει 24 ώρες αργότερα, δεν το ξέρεις;»

Μάλιστα, όπως σημείωνε το δημοσίευμα του περιοδικού, «ένα βασικό δίλημμα που κλήθηκε ν' αντιμετωπίσει ο κ. Σόιμπλε είναι αν η Ελλάδα θα έπρεπε να εξωθηθεί σε έξοδο από την Ευρωζώνη το 2010. Το ενδεχόμενο είχε συζητηθεί στο υπουργείο Οικονομικών, αν και αυτές οι συζητήσεις ποτέ δεν δημοσιοποιήθηκαν».

Τέταρτον. Ας αποφασίσει ο κ. Ιγνατίου και οι πάσης φύσεως θιασώτες των αποκαλουμένων «εύκολων λύσεων», ποια είναι τελικώς η άποψή τους περί ΔΝΤ.

Είναι θετική ή αρνητική η παρουσία του στην Τρόικα. Δεν είναι δυνατόν κάποιες φορές να μιλούν με τον έναν τρόπο και κάποιες με τον άλλον. Για να τον διευκολύνουμε στην απόφασή του, εμείς ούτε ΔΝΤ θέλαμε, ούτε Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ούτε και ΕΚΤ, αλλά η χώρα έπρεπε να σωθεί από μια εθνική καταστροφή, για την οποία άλλοι είναι υπεύθυνοι αλλά για αυτούς δεν τολμά να πει ούτε μια λέξη ο κ. Ιγνατίου. Θα έχει τους λόγους του.

Ο λόγος του κ. Ιγνατίου λοιπόν, απέναντι στην πραγματικότητα.

Α, και για να μην ξεχνιόμαστε. Κύριε Ιγνατίου, πρώτα τα χρήματα πάνω στο τραπέζι και μετά η μπλόφα»

7 σχόλια:

  1. Ιστορικές απαντήσεις από τον Τρισέ για το ποιος πραγματικά έφερε το ΔΝΤ στην Ευρώπη

    Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα από εκείνες που προσέφυγαν στην Τρόικα όπου ένα σημαντικό μέρος της κοινής γνώμης πιστεύει δυο πράγματα που δεν ισχύουν:

    α) Ότι η χώρα προσέφυγε απευθείας στο ΔΝΤ, εξ' ου και τα «IMF go home».
    β) Ότι η χώρα όχι μόνο προσέφυγε στο ΔΝΤ αλλά αυτό έγινε επειδή την κυβέρνησαν «προδότες».

    Για όποιον θέλει να ακούσει, ο Τρισέ χθες μίλησε και εξήγησε τι ακριβώς συνέβη κι επανέλαβε για ακόμα μια φορά το προφανές, ότι το ΔΝΤ ήρθε στην Ευρώπη επειδή οι Γερμανοί αλλά και οι Γάλλοι δεν γνώριζαν το πως και κυρίως δεν ήθελαν να βοηθήσουν τις προβληματικές οικονομίες της Ευρωζώνης.

    Από εκεί και πέρα, αν κάποιοι πιστεύουν ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου ήταν τότε τόσο ισχυρή που κατάφερε να επιβάλει την παρουσία του ΔΝΤ και στην Ιρλανδία και στην Πορτογαλία αλλά και...μεταγενέστερα στην Κύπρο, τότε η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά!

    Εξάλλου, ακόμα κι αν «προδότες» έβαλαν και την Ιρλανδία στον μηχανισμό κι αν ακόμα το ΔΝΤ έκανε τόσα λάθη όσα τα ελληνικά κόμματα υποστηρίζουν, μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει γιατί η Ιρλανδία ήδη κατάφερε να ξεμπερδέψει με το Μνημόνιο και δεν μετανιώνει καθόλου που μπήκε;

    Μήπως ψεκάζουν και τους Ιρλανδούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Επίτροπος Ρέν,
    στην τοποθέτησή του τόνισε με έμφαση ότι η βασική αιτία για την οποία η Ελλάδα δεν προχώρησε σε κούρεμα του χρέους της, ήταν για να μην μεταδοθεί η οικονομική κρίση στην Ευρωζώνη και τις ευρωπαϊκές τράπεζες, οι οποίες άλλωστε κατείχαν και το μεγαλύτερο κομμάτι του ελληνικού χρέους. Ο ευρωπαίος Επίτροπος δήλωσε συγκεκριμένα ότι: «στο ξεκίνημα της κρίσης την άνοιξη του 2010, και κάποιο διάστημα μετά, αν είχε άμεσα αναδιαρθρωθεί το ελληνικό χρέος, θα είχατε αντιμετωπίσει δραματικές συνέπειες μετάδοσης τόσο σε άλλα κράτη μέλη όσο και μέσω του τραπεζικού διαύλου στην Ευρώπη. Άρα ήταν λογικό να ‘αγοράσουμε χρόνο’ και να προσπαθήσουμε να το κάνουμε με κανονικό τρόπο».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΙ τους ΜΥΘΟΥΣ
    Κατά περίπτωση, γιατί η χώρα σας αποφάσισε να ζητήσει Πρόγραμμα Χρηματοδοτικής Βοήθειας;
    [...] Το κόστος δανεισμού της χώρας στις αρχές του 2010 ανήλθε σε πάρα πολύ υψηλά επίπεδα. Για τα ομόλογα διετούς διάρκειας το κόστος δανεισμού ανήλθε σε 18,0%, για τα ομόλογα πενταετούς διάρκειας σε 14,6% και για τα ομόλογα δεκαετούς διάρκειας σε 12,5%.
    Από τα μέσα Μαρτίου 2010 και μετά την έκδοση των 10ετών ομολόγων, οι αγορές άρχισαν να πιέζουν την Ελλάδα και να αμφισβητούν την δυνατότητά της να συνεχίσει να εξυπηρετεί το δανειακό της Πρόγραμμα. Στις 25 Μαρτίου 2010 στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. αποφασίστηκε η ίδρυση προσωρινού μηχανισμού στήριξης, προκειμένου να διασφαλιστεί η δημοσιονομική σταθερότητα της Ευρωζώνης στο σύνολό της.
    Στις 5 Απριλίου 2010, η Κυβέρνηση έκανε μια ύστατη προσπάθεια δανεισμού με 7ετές ομόλογο, το οποίο εκδόθηκε με απόδοση 6%, αλλά η έκδοσή του καλύφθηκε κατά μόλις 1,2 φορές (σε σχέση με 5 φορές κάλυψη της έκδοσης του Ιανουαρίου και 3 φορές της έκδοσης του Μαρτίου).
    Σημειώνεται πως για το υπόλοιπο διάστημα του έτους 2010 και για όλο το έτος 2011 απαιτούνταν δανεισμός ύψους 67 δισ. ευρώ για την εξυπηρέτηση των δαπανών, τόκων και χρεολυσίων δημοσίου χρέους (χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το ύψος του πρωτογενούς ελλείμματος που θα προέκυπτε κατά την περίοδο αυτή αλλά και οι δαπάνες εξυπηρέτησης του νέου δανεισμού κατά την ίδια περίοδο).
    Στις 23 Απριλίου 2010 η Ελλάδα υπέβαλε αίτηση ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης. Το αίτημα εγκρίθηκε στις 2 Μαΐου 2010 και στις 8 Μαΐου 2010 υπεγράφη η Δανειακή Σύμβαση. Στις 9 Μαΐου 2010 το Δ.Ν.Τ. ενέκρινε αντιστοίχως χρηματοδοτική στήριξη.
    Το πολυετές πακέτο χρηματοδότησης, το οποίο συμφωνήθηκε με τους Ευρωπαίους Εταίρους και το Δ.Ν.Τ. θα παρείχε την αναγκαία χρηματοδότηση στην Ελλάδα και παράλληλα, θα εξασφάλιζε ότι, οι εξίσου αναγκαίες μεταρρυθμίσεις θα εφαρμόζονταν, με τελικό σκοπό την επιστροφή της Ελληνικής οικονομίας σε βιώσιμη τροχιά ανάπτυξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΤΑΝ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑ@@@ΚΙΑ ΣΠΑΕΙ...ΑΡΧ@@@@ΔΙΑ!!

    «Εάν όμως χρειαστεί να δανειστούμε, θα απευθυνθούμε σε τρίτες χώρες, όπως η Ρωσία», είπε και η παραπάνω φράση σηματοδοτεί μείζονα γεωστρατηγική στροφή στις αγοράς των BRICS. Συνεργάτες του υποστήριζαν ότι "Χώρες όπως η Ρωσία ή η Κίνα παρακαλάνε να μας δανειοδοτήσουν
    =====================
    και να αποκτήσουν προνομιακή πρόσβαση στην ευρωπαϊκή αγορά"...
    «Σκοπός μας είναι να κυβερνήσουμε χωρίς τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑ.Ο.Σ», επισήμανε ενώ για την Αριστερά είπε ότι μπορεί να υπάρξει σύγκληση με τον ΣΥΡΙΖΑ σε ορισμένα θέματα.
    Τα παραπάνω είναι άκρως σημαντικά και δείχνουν ότι υπάρχει συγκεκριμένη επεξεργασία επιμέρους ζητημάτων, ενώ φαίνεται ότι οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" κτυπάνε ακόμα και την πρωτιά, καθώς στελέχη τους θεωρούν ότι "Η πτώση της ΝΔ θα συνεχιστεί όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές ενώ για το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει περίπτωση να υπερβεί τα ποσοστά που παρουσιάζει τώρα."...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΦΑΝΤΑΣΙΟΠΛΗΞΙΕΣ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ‘’ΥΠΝΟΒΑΤΗ’’
    ΤΑ ΓΚΑΖΙΑ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ … O ‘’SYNTROFOS”ΠΑΝΟΣ ΜΑΣ >
    Ο Αρχηγός τού κόμματος των διαγραφέντων της Ν.Δ., Πάνος Καμμένος σε χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξη του ανέλυσε πολύ εμπεριστατωμένα πως θα αντιμετωπίσει με τρόπο αποτελεσματικό, το... δυσβάσταχτο δημόσιο χρέος...!!!
    Αφού έκανε αναφορές ότι είναι και με το ευρώ και ότι η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη, (είναι δεν είναι υπέρ της δραχμής) και άλλα νεφελώδη άνευ λογικού ειρμού κατά το "ολίγον έγκυος" , στο τέλος είπε το εξής αμίμητο:
    "Δεν θα πληρώσουμε το επαχθές χρέος πλην των 130 δις ευρώ πού αναγνωρίζουμε", και όταν ερωτήθηκε τα 130 δις πως θα τα πληρώσει απάντησε:
    "Θα κάνω έρευνες στη Νότια Κρήτη για πετρέλαιο και αέριο θα... τιτλοποιήσω τα μελλοντικά κέρδη, θα πάρω μία επιταγή των 130 δις ευρώ από την Gazprom θα την παραδώσω στους δανειστές και έτσι θα εξοφλήσουμε"...!!!
    Τί είναι ο κάβουρας τι είναι το ζουμί του...
    Ότι ακριβώς θα περίμενε να ακούσει κάποιος και από τον τέως γαλατά και ήδη απόφοιτο του LONDON SCHOOL OF...TRIXES πρόεδρο Γ. Καρατζαφέρη.
    Ορθώς μας επισήμανε φίλος ότι ο Καμμένος είναι μία παραλλαγή Καρατζαφέρη, "μορφωμένου" όμως, γιατί ο Πάνος έχει βέβαια απολυτήριο Γυμνασίου...
    Ίσως οι "νταβατζήδες" να πρόσθεσαν στον Καρατζαφέρη ένα βοηθητικό με μόρφωση, μπας και καταφέρουν να μη γίνει αυτοδύναμος Πρωθυπουργός ο Σαμαράς...!!!
    Διευκρινιστικές δηλώσεις και δη ανέξοδα, θα μας κάνει ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος των διαγραφέντων της Ν.Δ., ...πανέξυπνος δημοσιογράφος Τέρενς Κουίκ ειδικός στα οικονομικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
    Γράφει ο Ν βράχος
    Αν απλά σκεφτούμε: με τι τρόπους θα μπορούσαν να επιλύσουν τα προβλήματα που υπάρχουν οι μέχρι χθές ‘’αιματοβαμμένοι’’ πολιτικοί αντίπαλοι, Αλέξης, Πάνος, χρυσοφονιάδες και σημερινοί ‘’σύμμαχοι’’ και υποψήφιοι συγκυβερνήτες?
    Αν (?) προτείνει κάτι ο Αλέξης θα συμφωνήσουν οι..συνιστώσες?
    Αν(?) προτείνει κάτι ,κατά τύχη ο αγράμματος Πάνος, θα συμφωνήσει ο..Τέρενς?
    Αν(?} προτείνει κάτι ο Ηλίας για ολική αποτρίχωση , θα συμφωνήσει η…Ελένη και κάθε Ελένη της ιστορίας των Ελλήνων ..πονεμένη?
    Τι κοινό υπάρχει ανάμεσα στα ετερόκλητα και ιδεολογικά ανύπαρκτα στοιχεία που χρόνια τώρα τα χωρίζει ποτάμι αίματος και σοροί οστών???
    Ποιος θα συνεργαστεί για να λυθούν τα προβλήματα των Ελλήνων? Ο πανηλίθιος Τέρενς με τον εγκληματία Λαγό? ΄Η , ο αγράμματος Πάνος με τον ‘’στρατηγικό’’ ιδιωτικοεπενδυτή Στρατούλη?
    Για ποιο θέμα θα συζητήσει ο Αλέξης του λογικά εκπεφρασμένου 3% και της περιορισμένης πνευματικής καλλιέργειας και εμπειρίας, με το αδηφάγο πολιτικό τέρας της συκοφαντίας, της ψευτιάς και της δικομανίας?
    Που θα βρούν τα χρήματα, αφού ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ !!! από τους Έλληνες, δεν θα τους εμπιστευθεί ούτε ..ένα ευρώ ?
    Με τι χρήματα, θα αντικαταστήσουν τους ανθρωποκτόνους νόμους του Σαμαρά, με όλα όσα ΑΝΤΙΘΕΤΑ υπόσχονται? Κι αφού ο Σαμαράς με τόσες αιματηρές ‘’αρπαγές’’ και δεν κατάφερε σχεδόν τίποτε, οι αντιμνημονιακοί που θα βρούν τα λεφτά, τις ιδέες, τη διάθεση να συνομιλήσουν για ΤΟΣΑ θέματα που τους χωρίζουν και να αποφασίσουν τι προγράμματα θα εφαρμόσουν αφού σε τίποτε δεν συμφωνούν μεταξύ τους???
    Η λύση είναι μία και μοναδική.
    Επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου και των ΕΝΤΙΜΩΝ συνεργατών του στην εξουσία, κοινή στήριξη ΦΑΝΕΡΗ!!! όλων των πολιτικών δυνάμεων, για να σωθεί η χώρα. Διαφορετικά ,υπονομεύουμε και το μέλλον των εγγονών μας. Όσο καθυστερούμε , τόσο μεγαλώνει το ΧΑΣΜΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα "στοιχεία" Ιγνατίου και η πραγματικότητα

    - Η Ευρωπαική Ένωση και κυρίως η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα είχαν ρητά και απόλυτα δηλώσει ότι αναδιάρθρωση χρέους ΔΕΝ μπορούσε να γίνει όχι μόνο το 2010, αλλά μέχρι και την άνοιξη του 2011. Ο κ.Τρισέ μάλιστα με επίσημη επιστολή απειλούσε ότι θα κόψει τη ρευστότητα η ΕΚΤ αν συνεχίζουμε να πιέζουμε για αναδιάρθρωση .

    - Ουδέποτε το ΔΝΤ έθεσε θέμα αναδιάρθρωσης, ούτε σε επίπεδο Στροςς Καν, ούτε τρόικας.

    - Αν η ελληνική Κυβέρνηση ψιθύριζε ότι σκέφτεται αναδιάρθρωση ή πολύ περισσότερο έλεγε ότι υπάρχει θέμα αναδιάρθρωσης , ΤΟΤΕ θα βρισκόμασταν εκτός αγορών , η χώρα θα είχε ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ , ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΘΕΙ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ!

    Μα υπάρχει κανείς που πιστεύει στα σοβαρά ότι σε μιά εποχή που με τεράστια δυσκολία πείστηκαν οι δανειστές να μας δανείσουν, με την Ελλάδα να έχει χρέος 300 δις, έλλειμμα 16% και η καραμανλική Στατιστική Υπηρεσία να έχει πει ψέμματα για τα στοιχεία της, υπήρχε ΑΡΑΓΕ έστω και μία κυβέρνηση στην ΕΕ που θα πήγαινε στο Κοινοβούλιό της και θα τους έλεγε "Α, ΝΑΙ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ 100 δις?" Είμαστε σοβαροί?

    Εκτός βέβαια αν δεν μιλάνε για συναινετική αναδιάρθρωση (όπως έγινε το 2011), αλλά εννοούνε μονομερή στάση πληρωμών, αυτό που θέλαμε δηλαδή να αποφύγουμε, μια καταστροφή.

    Και για να μην ξεχνιόμαστε , ο Σαμαράς μετά βδελυγμίας απέρριπτε την αναδιάρθρωση μέχρι και το 2011 ...Αλλά οι προδότες είναι άλλοι όπως πολύ καλά έχουμε εμπεδώσει...

    Επειδή όλα αυτά είναι θέμα απλής λογικής, τέτοιες μπαρούφες τις λένε μόνον όσοι θέλουν να αρνούνται την πραγματικότητα και να προσποιούνται ότι υπήρχαν άλλες λιγότερο επώδυνες λύσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.