Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Σε επίπεδο ρεκόρ οι πτωχεύσεις στην Ισπανία το 2013


Σε επίπεδα ρεκόρ εκτοξεύτηκαν οι αιτήσεις χρεοκοπίας στην Ισπανία το 2013, με τον κατασκευαστικό κλάδο να συνεχίζει να παραπαίει πέντε χρόνια μετά την στεγαστική φούσκα στη χώρα...



Όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας, ο αριθμός των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που κατέθεσαν αίτηση πτώχευσης αυξήθηκε κατά 6,5% στις 9.660, καθώς η ισπανική οικονομία εξέρχεται της κρίσης.

Σημειώνεται ότι η οικονομία της χώρας κατέγραψε ήπια ανάπτυξη το 2013 μετά από double dip ύφεση που εκτόξευσε την ανεργία στο 26%.

Ο αριθμός των επιχειρήσεων που υπέβαλε αίτηση πτώχευσης αυξήθηκε ωστόσο με χαμηλότερους ρυθμούς, ωστόσο, τον προηγούμενο χρόνο έναντι της ραγδαίας ανόδου 15,1% που σημείωσε το 2011 και 32,2% το 2012.
Το 2007 ο αριθμός των πτωχεύσεων διαμορφώνονταν διαμορφώνοντας μόλις στις 1.147.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.