Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Τι φοβούνται στην Αντιτρομοκρατική για την εξαφάνιση Σακκά


Οργή αλλά και δυσαρέσκεια προς την δικαιοσύνη από αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής μετά την εξαφάνιση ακόμη ενός "πρώτου βιολιού" του αντάρτικου πόλης, του Κωνσταντίνου Σακκά. Σε συναγερμό η ΕΛΑΣ. Φόβοι για νέο χτύπημα....



"Εμείς τους πιάνουμε αυτοί τους αφήνουν", έλεγε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους το απόγευμα της Τρίτης ο ανώτερος αξιωματικός.

Στη συνέχεια, άλλος αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής εξέφραζε την απογοήτευση αλλά και την οργή του, καθώς, όπως έλεγε, δεν είναι δυνατόν να κάνει η ΕΛΑΣ σωστά τη δουλειά της και η Δικαιοσύνη να τους αφήνει ελεύθερους. Ταυτόχρονα έσπευσε να σημειώσει πως δεν στρέφεται εναντίον των δικαστών.

Επιπλέον υπενθύμισε πως μέχρι σήμερα (Τρίτη) έπρεπε να πληρωθούν τα 5.000 ευρώ της εγγύησης, από την τελευταία φορά που είχε συλληφθεί και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, λέγοντας:

"Ίσως να μην είχε τα λεφτά γι αυτό εξαφανίστηκε".

Το πιο σημαντικό όμως είναι το γεγονός πως στην αντιτρομοκρατική αλλά και γενικότερα στην Αστυνομία επικρατεί ιδιαίτερη ανησυχία, αφού σίγουρα ο Κώστας Σακκάς, λένε, "δεν εξαφανίστηκε για να κάνει διακοπές." Υπό αυτό το πρίσμα εξετάζουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να δραστηριοποιηθεί στο αντάρτικο πόλης.

Ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ εκτιμά πως ο καταζητούμενος δεν ήθελε απλώς να αποφύγει τη δίκη του και είναι πολύ πιθανό να δραστηριοποιηθεί εκ νέου στον χώρο της τρομοκρατίας.

Τρεις φορές τον έπιασαν

Ο δηλωμένος αντιεξουσιαστής Σακκάς είχε συλληφθεί και προφυλακιστεί για πρώτη φορά το 2010 στη Νέα Σμύρνη, έξω από αποθήκη όπου φυλασσόταν οπλισμός. Ωστόσο, πραγματοποίησε απεργία πείνας για 38 ημέρες με αίτημα να αφεθεί ελεύθερος μέχρι την τακτική δικάσιμο, καθώς παρέμεινε προφυλακισμένος για 31 μήνες χωρίς να δικαστεί, ενώ το ανώτατο χρονικό όριο προφυλάκισης είναι 18.

Αφέθηκε ελεύθερος με καταβολή εγγύησης 30.000 ευρώ, όμως στις 7 Ιανουαρίου είχε συλληφθεί εκ νέου για παραβίαση των όρων αποφυλάκισής του. Τότε είχε παραδεχθεί πως δεν διανυκτέρευσε στην μόνιμη κατοικία του, αλλά στο σπίτι φίλης του. Δικαιολογούμενος, ισχυρίστηκε πως βρέθηκε εκεί, επειδή γιόρταζε ο πατέρας της φίλης του και πως δεν επέστρεψε στο σπίτι του, γιατί είχε πιει παραπάνω.

Κρίθηκε αθώος, όμως λίγες ημέρες μετά συνελήφθη και πάλι από την Αντιτρομοκρατική, διότι βρέθηκαν δακτυλικά του αποτυπώματα στη γιάφκα των «Πυρήνων» στο Χαλάνδρι. Στην απολογία του ενώπιον του ανακριτή, ο Σακκάς, αφού αρνήθηκε ότι συμμετέχει στην οργάνωση, υποστήριξε πως τα δακτυλικά του αποτυπώματα δεν μπορούν να στοιχειοθετήσουν την κατηγορία, καθώς εντοπίστηκαν σε σακούλες πολυκαταστήματος, δηλαδή κινητά αντικείμενα. Επίσης, όσον αφορά στους συγκατηγορουμένους του, οι οποίοι είχαν παραδεχθεί τη συμμετοχή τους στην οργάνωση, ισχυρίστηκε πως μαζί τους είχε μόνο κοινωνικές και φιλικές σχέσεις.

Παρ’ όλα αυτά, στο πλαίσιο των περιοριστικών όρων που του επιβλήθηκαν για να αφεθεί ελεύθερος, του απαγορεύθηκε η οποιαδήποτε επαφή και επικοινωνία του μαζί τους. Επίσης υποχρεώθηκε να καταβάλει εγγύηση 5.000 ευρώ, να εμφανίζεται κάθε Δευτέρα σε αστυνομικό τμήμα του τόπου μόνιμης διαμονής του, του απαγορεύθηκε η έξοδος από τον νομό Αττικής και του αφαιρέθηκαν η ταυτότητα και το διαβατήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.