Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Υπάρχει περίπτωση να σωθεί η ΕΑΒ;


Τροπολογία για μπορεί να πληρωθεί η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας για έργα που έχουν εκτελεστεί κατέθεσε η κυβέρνηση...



Η τροπολογία αναμένεται να ψηφιστεί την Πέμπτη, καθώς έχει ενταχθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την «ενσωμάτωση της Οδηγίας 2013/1/ΕΕ του Συμβουλίου της 20ης Δεκεμβρίου 2012 για την τροποποίηση της οδηγίας 93/109/ΕΚ σχετικά με τις λεπτομέρειες άσκησης του δικαιώματος του εκλέγεσθεαι κατά τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πό τους πολίτες της Ένωσης που κατοικούν σε ένα κράτος μέλος του οποίου δεν είναι υπήκοοι στο ελληνικό δίκαιο και τροποποίηση του ν.2196/1994 (Α΄41)».

Συγκεκριμένα ορίζεται ότι οι πάσης φύσεως απαιτήσεις της ΕΑΒ σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου για παροχή υπηρεσιών ή σε εκτέλεση συμβάσεων προς τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας δεν κατάσχονται, δεν υπόκεινται σε κανένα είδος παρακράτησης και δεν συμψηφίζονται με οφειλές της ΕΑΒ προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, μέχρι ποσοστού 80%.

Η ρύθμιση αυτή θα εφαρμόζεται και στις περιπτώσεις που έχουν ήδη εκδοθεί τίτλοι πληρωμής μέχρι την έναρξη ισχύος της τροπολογίας και δεν έχει εξοφληθεί, υλοποιείται δε κατά τα οριζόμενα.

Επίσης, η ΕΑΒ εξαιρείται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2014 από την υποχρέωση προσκόμισης αποδεικτικού ενημερότητας για συγκεκριμένες πράξεις.

πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.