Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Κατασκευάζει server και εκτός ΗΠΑ η Microsoft


Η Microsoft σχεδιάζει να γίνει ο πρώτος αμερικανικός ιντερνετικός κολοσσός ο οποίος θα δίνει τη δυνατότητα σε μη Αμερικανούς πολίτες να αποθηκεύουν τα δεδομένα τους σε σέρβερ εκτός ΗΠΑ, αν το επιλέξουν...



Αυτό αποκάλυψε στους Financial Times o Brad Smith, γενικός σύμβουλος της Microsoft, αναφέροντας πως οι χρήστες θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να ορίσουν πού βρίσκονται οι υποδομές όπου φυλάσσονται οι προσωπικές τους πληροφορίες. Η κίνηση έρχεται μετά την αποκάλυψη πως η αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) αξιοποιούσε «κερκόπορτες» για να έχει πρόσβαση στα δίκτυα εταιρειών όπως η Google, η Microsoft και η Yahoo. Ωστόσο, ακόμη κι αν ένας Ευρωπαίος επιλέξει τα δεδομένα του να φυλάσσονται στους σέρβερ της Microsoft στην Ιρλανδία, με βάση τον Πατριωτικό Νόμο η NSA θα μπορούσε να τα διεκδικήσει δικαστικά. Γι’ αυτό και, σύμφωνα με τον Smith, η πρωτοβουλία της εταιρείας θα πρέπει να συνοδευτεί από μια συμφωνία της Ε.Ε. με τις ΗΠΑ που θα αποτρέπει αυτό το ενδεχόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.