Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Κρούσματα απάτης και στην Κοζάνη από εταιρίες που αναζητούν «άτομα για εργασία»!


Σε καιρούς κρίσης και απόγνωσης «εταιρείες» με άγνωστο αντικείμενο στήνουν απάτες σε βάρος ανυποψίαστων θυμάτων, τάζοντας δελεαστικά ποσά για τις δύσκολες εποχές που διανύουμε...
Οι εταιρείες αυτές μπορεί να παρουσιαστούν σαν «Εταιρείες Συμβούλων» Consulting, συνήθως με έδρα το εξωτερικό και αναζητούν συνεργάτες.
Μάλιστα, αποστέλλουν ενεργό link την επίσημη ιστοσελίδα της «εταιρείας» τους για να μπορέσεις να διασταυρώσεις ότι όντως υπάρχει αυτή η εταιρεία.
Η απάτη είναι πολύ καλά στημένη και είναι το μόνο εύκολο να ενδώσει κανείς, μιας και η απόγνωση του κόσμου για να εργαστεί μοιάζει σαν «Μάνα εξ Ουρανού».
Με σύνθημά τους την έκφραση : «Να κάνουμε την κρίση ευκαιρία», φαίνεται ότι δρουν ανενόχλητες τέτοιου είδους «εταιρείες».
Από προσωπική παραλαβή ηλεκτρονικού μηνύματος σε συνεργάτη του kozaniLife.gr, διαπιστώθηκε ότι σαφώς και πρόκειται για μία καλοστημένη απάτη, στην οποία μάλιστα μπορεί να βρεθεί κανείς μπλεγμένος με βαρύτατες κατηγορίες ποινικών αδικημάτων.
Ύστερα από επικοινωνία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος οι πληροφορίες που έδωσαν επιβεβαιώνουν την επικινδυνότητα της επιχείρησης αυτής μιας και ο αριθμός θυμάτων είναι μεγάλος .
Αυτόματα όμως το θύμα είναι και θύτης εν αγνοία του μιας και οι μεταφορές χρημάτων που κάνει είναι παράνομες και εμπλέκουν τον ίδιο σε βαρύτατες κατηγορίες ποινικών αδικημάτων.
Για τις εταιρείες αυτές, όσες βέβαια έχουν υποπέσει στην αντίληψη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος , έχει ασκηθεί Ποινική δίωξη.
Στο έργο του εντοπισμού αυτών των «εταιρειών» οι μόνοι που μπορούν να βοηθήσουν είναι μόνο οι παραλήπτες των email αυτών .
Ειδικότερα, αποστέλλουν το email με πρόσχημα ότι έχετε επιλεγεί μέσα από επίσημη σελίδα ευρέσεως εργασίας ( αυτό ισχύει, ειδικότερα αν έχετε καταχωρήσει το βιογραφικό σας προκειμένου να βρείτε εργασία). Σας αναφέρουν ότι θέλουν γίνεται εξωτερικός συνεργάτης για να διεκπεραιώνετε «τραπεζικές συναλλαγές», στις οποίες βέβαια δεν ζητάνε τα στοιχεία του προσωπικού σας λογαριασμού, αλλά μπορείτε για να σας φύγει κάθε αμφιβολία να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό για τη συνεργασία αυτή και μόνο.
Έπειτα αναφέρεται το ποσοστό και το ποσό της συνεργασίας και εκεί είναι και το επίμαχο σημείο που μπορεί κανείς να «εμπλακεί»...
Απ' ότι φαίνεται είναι τόσο πολύ βιαστικοί στο να συνάψουν μία συνεργασία που αυτόματα σας αποστέλλουν και την σχετική σύμβαση συνεργασίας!
Συνιστάται μεγάλη προσοχή στο πού δίνετε τα προσωπικά σας στοιχεία και κυρίως εάν γίνεται παραλήπτης ενός τέτοιου μηνύματος, επικοινωνήστε απευθείας με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να συμβάλλετε στον εντοπισμό αυτών των αετονύχηδων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.