Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Από το Μόναχο στις Σπέτσες με ηλεκτρικά οχήματα


Μόναχο - Σπέτσες με ηλεκτροκίνητα οχήματα, στο πλαίσιο ελληνογερμανικής δράσης για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, που έκανε στάση το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη...



Τελευταίας τεχνολογίας αυτοκίνητα, σκούτερ, ποδήλατα, δίτροχα segways και παιδικά οχήματα με πηγή ενέργειας το ηλεκτρικό ρεύμα, στάθμευσαν στον πεζόδρομο της παραλίας, στο ύψος του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, μπήκαν στην πρίζα και κάλεσαν τους Θεσσαλονικείς διαβάτες να τα δοκιμάσουν. Το «ράλι», που ξεκίνησε από το Μόναχο, στο πλαίσιο της δράσης «Ε-mobility rally 2014: από τη Γερμανία στην Ελλάδα», έχει τελικό προορισμό τις Σπέτσες, όπου και θα παραδοθούν τα δίτροχα οχήματα και τεχνολογικός εξοπλισμός.

Ο Δήμος Σπετσών έχει βάλει μπροστά ένα φιλόδοξο πρόγραμμα προώθησης ηλεκτροκίνητων οχημάτων, που έχει ως στόχο τη σταδιακή απαλλαγή του νησιού από τις θορυβώδεις και επιβαρυντικές για το περιβάλλον «γουρούνες» και τα βενζινοκίνητα σκούτερ.

Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από επιχειρηματίες του τουρισμού και εταιρείες ενοικιάσεως δικύκλων στο νησί, ενώ πρόκειται να υποστηριχθεί από ένα δίκτυο υποδομών για την τροφοδοσία των οχημάτων με ρεύμα. Μετά τη διήμερη παραμονή τους στη Θεσσαλονίκη, όπου η δράση υποστηρίχτηκε από τον κεντρικό δήμο, τα ηλεκτροκίνητα οχήματα συνέχισαν το ταξίδι τους για τις Σπέτσες, με επόμενο σταθμό τον Βόλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.