Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Συνεχίζει την πτωτική του πορεία το ευρώ


Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο μηνών υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου, εν μέσω πλήθους εκτιμήσεων ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αναλάβει δράση για να στηρίξει την οικονομία...

Ειδικότερα, στις 12:58, το ευρώ κινείται με απώλειες 0,03% στα 1.3711 δολάρια, ενώ υποχωρεί κατά 0,3% έναντι του γιεν, στα 139,77 γιεν/ευρώ.
Νωρίτερα, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Πίτερ Πραετ ανέφερε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο ανάληψης δράσης μέσω ενός πακέτου που μπορεί να περιλαμβάνει μακροπρόθεσμα δάνεια στις τράπεζες, μείωση των επιτοκίων και άλλων ειδικών μέτρων με στόχο τη στήριξη της οικονομίας.
Το ενδεχόμενο αυτό ασκεί σημαντικές πιέσεις στο ευρώ, με την αγορά να αναμένει να την απόφαση της ΕΚΤ πιθανότατα στη συνεδρίαση του Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.