Κυριακή 25 Μαΐου 2014

WSJ: Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Σαμαρά οι σημερινές εκλογές


Σαν κρίσιμη ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση Σαμαρά παρουσιάζει η Wall Street Journal τη σημερινή, διπλή εκλογική αναμέτρηση στην Ελλάδα...



Όπως εξηγεί η εφημερίδα, από το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών θα καθοριστεί το πόσο χρόνο θα έχει ακόμα η κυβέρνηση στην εξουσία.

Το αποτέλεσμα δεν θα αλλάξει την πλειοψηφία της κυβέρνησης, αλλά θα είναι συμβολικό και για τα δύο κόμματα: Θα δείξει εάν οι ψηφοφόροι θα δώσουν την απρόθυμη στήριξή τους ή τη σαρωτική αποδοκιμασία τους, στα δύο βασικά κόμματα.

Και τελικά, οι σημερινές εκλογές θα αποφασίσουν εάν η Ελλάδα θα επιμείνει στην ατζέντα των μεταρρυθμίσεων ή εάν θα βυθιστεί σε μια νέα πολιτική αβεβαιότητα.

“Εάν η διαφορά την Κυριακή είναι μεγαλύτερη των 4-5 ποσοστιαίων μονάδων υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό θα είναι πρόβλημα για το Σαμαρά. Θα τον στριμώξει στον τοίχο”, λέει στη WSJ ο Αριστείδης Χατζής, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.