Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Φθινοπωρινός ο καιρός την Παρασκευή. Τι θα γίνει το Σάββατο [ΒΙΝΤΕΟ]


Οι βροχές και οι καταιγίδες που ενδεχομένως να συνοδεύονται από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους σε όλη τη χώρα αλλάζουν πάλι το σκηνικό του καιρό σε φθινοπωρινό...



Την Παρασκευή αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα σε όλη τη χώρα, οι οποίες στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σε Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία, κεντρική και ανατολική Στερεά είναι πιθανό να είναι ισχυρές και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους.

Στην Αττική προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και τις πρωινές ώρες τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές κυρίως στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες αρχικά στα ανατολικά και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στις υπόλοιπες περιοχές θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κυρίως στη Χαλκιδική είναι πιθανό να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια 6 και πρόσκαιρα μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρε βροχές και καταιγίδες, οι οποίες σε Θεσσαλία, και κεντρική και ανατολική Στερεά είναι πιθανό να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια 6 και πρόσκαιρα μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών ή καταιγίδων και γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 5 με 7 με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 28 στις Κυκλάδες, ενώ στην Κρήτη έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα στα βόρεια είναι πιθανό να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κεφαλονιά αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 26 βαθμούς Κελσίου.



Πρόγνωση καιρού για 21/06/2014

Το Σάββατο στη Θράκη και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο αναμένονται τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όμως σε όλα τα Ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες στα βόρεια και πιθανώς και στα υπόλοιπα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στο βόρειο Αιγαίο θα οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα νότια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.