Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Έκρυψε τον ουρανό το Regal Princess στο λιμάνι του Πειραιά! [ΦΩΤΟ]


Το νεότερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο, το «Regal Princess», υποδέχθηκε σήμερα η διοίκηση του ΟΛΠ...



Σε 2.296.457 ανήλθαν το 2013 οι αφίξεις/αναχωρήσεις επιβατών κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά, από 662.357 που ήταν το 2004, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, Γιώργος Ανωμερίτης, κατά την τελετή υποδοχής του κρουαζιερόπλοιου «Regal Princess».

Ο κ. Ανωμερίτης ανέφερε, επίσης, ότι ο ΟΛΠ παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες με διεθνείς πιστοποιήσεις και μπορεί πλέον να εξυπηρετεί τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια του κόσμου μήκους 330 μέτρων, και τόνισε ότι η κρουαζιέρα αποτελεί πλέον κεντρική δραστηριότητα του Οργανισμού, με σταθερή εξυπηρέτηση, μετά το 2009, περισσοτέρων από 2.000.000 επιβατών ετησίως.

Η σημερινή εκδήλωση έγινε στο πλοίο. Τους καλεσμένους υποδέχθηκε ο πλοίαρχος του «Regal Princess» Έντουαρντ Πέριν (Edward Perrin) και οι αξιωματικοί του, ανταλλάσσοντας προσφωνήσεις και αναμνηστικά δώρα με τον πρόεδρο του ΟΛΠ Γιώργο Ανωμερίτη, τον πρόεδρο της MedCruise Σταύρο Χατζάκο και τον πρόεδρο της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας Θεόδωρο Κόντε.

Ο πλοίαρχος εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που προσφέρει ο ΟΛΠ, καθώς και την εκτίμησή του για την Ελλάδα ως κέντρου κρουαζιέρας.
Ο ΟΛΠ τίμησε με ειδική πλακέτα την εταιρία INCHCAPE SHIPPING SERVICES, η οποία εκπροσωπεί τη διαχειρίστρια εταιρεία του κρουαζιερόπλοιου στην Ελλάδα, την PRINCESS (μια εκ των εταιρειών του ομίλου της CARNIVAL).

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας, Θεόδωρος Κόντες, απένειμε αναμνηστική πλακέτα στον πλοίαρχο και ευχήθηκε καλά ταξίδια και κάθε επιτυχία στα προγράμματα δράσης της διαχειρίστριας εταιρείας, των εκπροσώπων της στην Ελλάδα και γενικότερα του κλάδου της κρουαζιέρας, με τα τόσο σημαντικά οφέλη για την τοπική κοινωνία της ευρύτερης περιοχής των λιμένων προσεγγίσεως των πλοίων και γενικότερα της εθνικής οικονομίας.

Το «Regal Princess», είναι το νεότερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο, καθώς καθελκύσθηκε τον Μάιο του 2014.

Ναυπηγήθηκε στην Ιταλία και έχει μήκος 330 μέτρα, 18 καταστρώματα, ζυγίζει 142.714 τόνους, διαθέτει πλήρωμα 1.350 ατόμων και μπορεί να φιλοξενήσει 3.560 επιβάτες σε 1.780 καμπίνες.



ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.