Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

ΣΟΚ: Πάνω από 800 νέα περιστατικά παιδιών το χρόνο στο Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής του Ηρακλείου


Σε μια εποχή ιδιαίτερα δύσκολη ολοένα και περισσότεροι Ηρακλειώτες όλων των κοινωνικών τάξεων, επιχειρηματίες με αγχώδεις διαταραχές, αγρότες, δημόσιοι υπάλληλοι, άνεργοι, με κατάθλιψη, χτυπούν την πόρτα του ψυχιάτρου...

Οι δημόσιες δομές παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας έχουν πλήρως αποδυναμωθεί χωρίς γιατρούς και προσωπικό, ενώ πλέον οι ασθενείς είναι τόσοι πολλοί που νοσηλεύονται στους διαδρόμους του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Ο καθηγητής Αλέξανδρος Βγόντζας, διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου είπε στην εφημερίδα "ΠΑΤΡΙΣ": “Βλέπουμε συνεχώς ανθρώπους με κατάθλιψη και αγχώδεις διαταραχές όλων των κοινωνικών τάξεων. Από μικρομεσαίους επιχειρηματίες, αγρότες, ανέργους, εργαζόμενους στο Δημόσιο κ.λπ. Ανθρώπους τους οποίους η κρίση, τα οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα τους έχουν οδηγήσει σε ένα αδιέξοδο που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν και έτσι ζητούν ιατρική βοήθεια. Επιπλέον την καλοκαιρινή περίοδο έχουμε και πάρα πολλούς αλλοδαπούς που έρχονται για τουρισμό, πίνουν, ξενυχτούν και παρουσιάζουν κρίσεις με αποτέλεσμα να καταλήγουν σε εμάς. Ολους αυτός ο φόρτος μας έχει οδηγήσει στην ανάγκη να βάζουμε δυστυχώς ακόμα και κρεβάτια στους διαδρόμους της Ψυχιατρικής Κλινικής”.

Σύμφωνα με τον κ. Βγόντζα, αυτή η έκρηξη των περιστατικών που έχουν αυξηθεί κατά 20-30% σε σχέση με πέρυσι, δεν συνδέεται και με την υποστήριξη των δημόσιων μονάδων ψυχικής υγείας ο κόσμος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να απευθύνεται σε ιδιώτες ψυχιάτρους.
Με έναν παιδοψυχίατρο, τον Νίκο Μακαρόνα, έναν ψυχολόγο και έναν κοινωνικό λειτουργό έχει μείνει το Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών που παρακολουθεί κάθε χρόνο 800 νέα περιστατικά παιδιών και εφήβων από την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.