Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Τη Τετάρτη η πρώτη επαφή του Γ.Χαρδούβελη με την Τρόικα


Την πρώτη του επαφή με την τρόικα ως υπουργός Οικονομικών αναμένεται να έχει την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης με την ατζέντα να είναι ιδιαιτέρως πλούσια...


Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης είναι η ολοκλήρωση των έξι προαπαιτούμενων, η εξέλιξη του προγράμματος των απολύσεων, αλλά και το χρηματοδοτικό κενό.Ο έλεγχός είναι ανεπίσημος και στο πλαίσιο να μην χαλαρώσει η ελληνική πλευρά, με τους δανειστές να πιέζουν ώστε να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις όπως αυτές του ασφαλιστικού συστήματος, του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και της αγοράς εργασίας.

Η κυβέρνηση, δια του υπουργού Οικονομικών, θα παρουσιάσει σχέδιο για ελαφρύνσεις φόρων με προτεραιότητα τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.Τη Δευτέρα, εξάλλου ο κ. Χαρδούβελης θα βρεθεί στο Eurogroup, έχοντας εξασφαλίσει το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισεκ. ευρώ και θα παρουσιάσει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στη δεύτερη δέσμη των έξι προαπαιτούμενων μέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.