Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Τα "βατράχια" στην κόλαση της Λιβύης [ΒΙΝΤΕΟ]


Βίντεο - ντοκουμέντο από την επιχείρηση απεγκλωβισμού 186 συμπατριωτών μας και πολιτών από άλλες χώρες που έφυγαν από τη Λιβύη, από βατραχάνθρωπους των ΟΥΚ, που έσπευσαν με την φρεγάτα "Σαλαμίς"...



Η επιχείρηση απεγκλωβισμού 186 συμπατριωτών μας και πολιτών από άλλες χώρες που έφυγαν από τη Λιβύη, όπως μπορεί κανείς να διακρίνει από το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, πραγματοποιήθηκε κάτω από αντίξοες συνθήκες.
Αυτό λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν και από το γεγονός πως στην περιοχή μαίνονταν σφοδρές συγκρούσεις.

Όταν το "Σαλαμίς" έδεσε στα ανοιχτά του λιμανιού της Τρίπολης, άρχισαν να μεταφέρονται από την ελληνική πρεσβεία στο λιμάνι όλοι όσοι ζήτησαν να φύγουν από τη χώρα.
Ομάδα ανδρών των ΟΥΚ που επέβαιναν στο "Σαλαμίς" βγήκαν στο λιμάνι της Τρίπολης και ασφάλισαν περιμετρικά τον χώρο της επιβίβασης στα φουσκωτά σκάφη με τα οποία θα μεταφέρονταν οι πολίτες στη φρεγάτα.

  Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας, στη φρεγάτα επιβιβάστηκαν 186 πολίτες. Οι 77 είναι από την Ελλάδα και σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται το προσωπικό της ελληνικής πρεσβείας. Επιβιβάστηκαν επίσης 78 Κινέζοι, 12 Κύπριοι, 10 Άγγλοι, 7 Βέλγοι, ένας Ρώσος και ένας Αλβανός.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος διαβίβασε μέσω του Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ, τα συγχαρητήριά του στα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού που συμμετείχαν στην επιχείρηση "ΑΓΗΝΩΡ", με την οποία απομακρύνθηκαν ασφαλώς Έλληνες και ξένοι υπήκοοι από τη Λιβύη.

  "Εκφράζω την απόλυτη ικανοποίηση μου για την άμεση ετοιμότητα και τον άριστο σχεδιασμό και εκτέλεση της επιχείρησης «ΑΓΗΝΩΡ», με την οποία πραγματοποιήθηκε η ασφαλής απομάκρυνση του προσωπικού της ελληνικής Πρεσβείας, Ελλήνων πολιτών και ξένων υπηκόων από τη Λιβύη.
Η ολοκλήρωση της αποστολής προβάλει τις Ένοπλες Δυνάμεις στο κοινωνικό σύνολο και επιβεβαιώνει τον ενεργό ρόλο της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή.
Διαβιβάσατε τα συγχαρητήρια μου σε όλα τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού που συμμετείχαν στην επιχείρηση".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.