Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Έσκασε η «φούσκα» των πολλών εκατομμυρίων στο Καμπιονάτο


Η Ιταλία δεν συνιστά πλέον τη «Γη της Επαγγελίας» για τους ποδοσφαιριστές, όπως πιστοποιεί και δημοσίευμα της Gazzetta dello Sport με τους ετήσιους μισθούς των 20 συλλόγων της Σέριε Α...



Το «κάλτσιο» επέστρεψε στα οικονομικά επίπεδα του 2007.Το συνολικό κόστος των ρόστερ των συλλόγων του Καμπιονάτο κυμαίνεται στα 849 εκατ. € μειωμένο κατά 63 εκατ. € σε σύγκριση με την περασμένη σεζόν (912 εκατ. €). Την τριετία 2010-2013 οι μισθοί των παιχτών στη μεγάλη κατηγορία του ιταλικού ποδοσφαίρου είχαν ξεπεράσει το ένα δισ. ευρώ, αλλά γρήγορα η κρίση έσκασε τη... «φούσκα».

Μόνον η πρωταθλήτρια Γιουβέντους έχει καταγράψει μικρή αύξηση και το ρόστερ της αξίζει 118 εκατ. €, έναντι 115 εκατ. € πέρυσι. Ωστόσο, ακόμη και η Γιουβέντους δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τις άλλες πλούσιες ευρωπαϊκές ομάδες.

Μετά τη «Γιούβε», το πιο ακριβό ρόστερ έχει η Ρόμα (98 εκατ. € έναντι 92,5 εκατ. € πέρυσι). Οι Τζιαλορόσι ξεπέρασαν τις δύο μιλανέζικες ομάδες, που προχώρησαν σε σημαντικές μειώσεις. Η Μίλαν δαπανά πλέον 94 εκατ. € (έναντι 105 εκατ. € πέρυσι) και η Ιντερ 70 εκατ. € από τα 95 εκατ. € πέρυσι.

Ο πιο ακριβοπληρωμένος άσος της Σέριε Α είναι ο μέσος της Ρόμα, Ντανιέλε Ντε Ρόσι, με 6,5 εκατ. ευρώ. Ακολουθούν οι Γκονσάλο Ιγκουαΐν της Νάπολι (5,5 εκατ. €), Κάρλος Τέβες της Γιουβέντους (4,5), Μάριο Γκόμες της Φιορεντίνα (4,25) και οι Φερνάντο Τόρες, Φιλίπ Μεξές της Μίλαν (από 4 εκατ. €). Στην Ιντερ οι Νεμάνια Βίντιτς και Ροντρίγκο Παλάσιο καρπώνονται από 3,2 εκατ. €.

Στην Ιταλία βρίσκεται και «αφρόκρεμα» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Κώστας Μανωλάς και ο Χοσέ Χολέμπας πήραν μεταγραφή στη Ρόμα με ετήσιες απολαβές 1,5 εκατ. € ενώ ο Βασίλης Τοροσίδης υπέγραψε νέο συμβόλαιο στην ομάδα της Ρώμης με 1,3 εκατ. € το χρόνο.

Ο Παναγιώτης Κονέ πήγε στην Ουντινέζε με ετήσιες απολαβές 600 χιλιάδες €. Στην Ελλάς Βερόνα, οπου αγωνίζεται ο Βαγγέλης Μόρας έναντι 320 χιλιάδες €, μετακόμισαν ο Παναγιώτης Ταχτσίδης με 450 χιλιάδες € το χρόνο και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος με 400 χιλιάδες.

Ο Γιάννης Φετφατζίδης εισπράτει 400 χιλιάδες € το χρόνο από τη Τζένοα και ο Ορέστης Καρνέζης 300 χιλιάδες από την Ουντινέζε.

πηγη: antenna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.