Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Οι "περήφανοι φασίστες" στη Σχολή Αξιωματικών και η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ.


Τη δική της απαντηση για όσα ακούστηκαν περί φασιστικών νοοτροπιών μεταξύ των δοκίμων της Σχολής Αξιωματικών της ΕΛΑΣ, έδωσε η Ελληνική Αστυνομία...



Δύο μήνες μετά την υποβολή του αιτήματος από το περιοδικό Unfollow για ενημέρωση σχετικά το αποτέλεσμα της διερεύνησης των καταγγελιών, μετά και τη συνέντευξη της καθηγήτριας εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου Paris ΧΙ και πρώην συμβούλου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Αναστασίας Τσουκαλά, η Ελληνική Αστυνομία αναφέρει:

Σε απάντηση του από 23-9-2014 ηλεκτρονικού σας μηνύματός, σχετικά με πειθαρχική διερεύνηση περιστατικού (Μάρτιος 2013) στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Τον Απρίλιο του 2013, με διαταγή της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, διατάχθηκε η διενέργεια Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης (Π.Δ.Ε.), για το επίμαχο περιστατικό.

Η Π.Δ.Ε. δεν μετατράπηκε σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε), καθόσον από τα στοιχεία που συλλέχθηκαν δεν προέκυπταν στοιχεία ικανά και τέτοιας βαρύτητας, από τα οποία να διαφαίνεται η διάπραξη παραπτώματος που επισύρει την επιβολή ανώτερης πειθαρχικής ποινής.

Στο πλαίσιο της Π.Δ.Ε., εξετάστηκε ενόρκως καθηγήτρια εγκληματολογίας, κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 24 παρ. 3 του Π.Δ. 120/2008.

Η Π.Δ.Ε. περαιώθηκε και υποβλήθηκε για εκδίκαση στον Διοικητή της Σχολής Αξιωματικών, ο οποίος, με απόφασή του, έθεσε την υπόθεση στο αρχείο από πειθαρχικής πλευράς, καθόσον δεν διαπιστώθηκε ευθύνη κανενός Δόκιμου Υπαστυνόμου ή άλλου αστυνομικού.

Εκτός από τα προαναφερθέντα, επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με το εγκεκριμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης, τόσο κατά το ημερήσιο πρόγραμμα όσο και κατά τις απογευματινές διαλέξεις, όπου διδάσκουν διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί καθηγητές ουδέποτε έχει διαπιστωθεί ή αναφερθεί από τους Αξιωματικούς, στη Σχολή Αξιωματικών, επίμεμπτη συμπεριφορά Δοκίμων Υπαστυνόμων.

Τέλος, από το αρχείο της ίδιας Σχολής, προκύπτει ότι ουδέποτε στο παρελθόν υπήρξε σε βάρος Δοκίμων Υπαστυνόμων παρόμοια καταγγελία.

πηγή: thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.