Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Βυθίστηκε στην βία και τις φλόγες η πλατεία Ταχρίρ [video]


Νύχτα φωτιάς στην Αίγυπτο, μετά την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου για τον Μουμπάρακ...



Με δακρυγόνα και αντλίες νερού απομάκρυνε η αστυνομία περισσότερους από χίλιους Αιγύπτιους που συγκεντρώθηκαν κοντά στην πλατεία Ταχρίρ, στο Κάιρο, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την απαλλαγή από τις κατηγορίες της συνέργειας σε φόνους διαδηλωτών το 2011 του πρώην προέδρου της χώρας Χόσνι Μουμπάρακ.

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα --όπως "κάτω το στρατιωτικό καθεστώς" --κατά του Μουμπάρακ και του σημερινού προέδρου Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι. Η συγκέντρωση ήταν η πολυπληθέστερη από τότε που την εξουσία ανέλαβε ο αλ-Σίσι.

Ο Χόσνι Μουμπάρακ απαλλάχθηκε από την κατηγορία της συνέργειας σε φόνους για τον ρόλο του στην αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων κατά τη διάρκεια της λαϊκής εξέγερσης το 2011, η οποία οδήγησε στην πτώση του καθεστώτος του. Το δικαστήριο απάλλαξε, επίσης, τον Μουμπάρακ και από κατηγορίες για διαφθορά.

Ωστόσο ο 86χρονος πρώην πρόεδρος, ο οποίος κυβέρνησε με σιδηρά πυγμή τη χώρα του Νείλου επί τριάντα χρόνια, θα παραμείνει υπό κράτηση σε στρατιωτικό νοσοκομείο καθώς εκτίει τριετή ποινή φυλάκισης για άλλη υπόθεση διαφθοράς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.