Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Εκλογές στις 25 Ιανουαρίου, εν μέσω βρισιών και φτυσιμάτων [videos]

Σαμαράς: Κάναμε ότι μπορούσαμε...

Οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου απέτυχαν να εκλέξουν νέο πρόεδρο στον αποφασιστικό τελευταίο γύρο της ψηφοφορίας, αφήνοντας την χώρα αντιμέτωπη με μία πρόωρη εκλογική διαδικασία, η οποία θα μπορούσε να εκτροχιάσει το διεθνές πρόγραμμα διάσωσης που χρειάζεται για να καλύψει τις υποχρεώσεις της, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters...



Το χρηματιστήριο της Αθήνας κατρακύλησε κατά 11% μετά το αποτέλεσμα (της τρίτης ψηφοφορίας), καθώς οι αγορές ανησυχούν για την έλευση στην εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει στο πρώτο του τηλεγράφημα, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.



Σαμαράς: εκλογές στις 25 Ιανουαρίου

«Σήμερα είχαμε την τελευταία ψηφοφορία. Κάναμε ότι μπορούσαμε για να εκλέξει Πρόεδρο η σημερινή Βουλή και για να αποτραπούν οι πρόωρες εκλογές που κρύβουν σοβαρούς κινδύνους. Οι περισσότεροι ανεξάρτητοι βουλευτές, άκουσαν τη φωνή της λογικής και τη φωνή του Εθνικού συμφέροντος και ψήφισαν Σταύρο Δήμα. Δυστυχώς μία μικρή μειοψηφία 132 βουλευτών, μέσα στους οποίους συναθροίζονται ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή, που σέρνουν τη χώρα σε πρόωρες εκλογές», σχολίασε αρχικά ο Πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Όλοι όσοι καταψήφισαν φέρουν την ευθύνη. Αυτό που δεν έκανε η Βουλή είναι τώρα η ώρα να το κάνει ο ίδιος ο λαός. Να διώξει την αβεβαιότητα και να επιστρέψουμε στη σταθερότητα. Ο λαός δεν θα επιτρέψει να πάνε χαμένες οι θυσίες του».

«Αύριο θα πάω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα ζητήσω τη διάλυση της Βουλής. Με προκήρυξη εκλογών το συντομότερο δυνατό, την Κυριακή 25 Ιανουαρίου».



Τσίπρας: Το μέλλον ξεκίνησε

Ιστορική για την Ελληνική Δημοκρατία χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Σε δήλωσή του ύστερα από την ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για ευχάριστη εξέλιξη και ανέφερε: «Οι Έλληνες βουλευτές, τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης απέδειξαν ότι η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται όσες πιέσεις και μεθοδεύσεις κι αν κάποιοι σκαρφιστούν. Όταν η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι αποφασισμένη να μπει ένα τέρμα στις πολιτικές των μνημονίων και της λιτότητας, τότε οι βουλευτές δεν μπορούν παρά να ανταποκριθούν στο καθήκον, να εναρμονιστούν με τη λαϊκή βούληση. Σήμερα, η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά, που επί δυόμισι χρόνια λεηλάτησε την κοινωνία και που ήδη είχε αποφασίσει και δεσμευτεί για νέα μέτρα, αποτελεί παρελθόν. Με τη θέληση του λαού μας, σε λίγες μέρες θα είναι παρελθόν και τα μνημόνια της λιτότητας. Το μέλλον ήδη ξεκίνησε, να είστε αισιόδοξοι και χαρούμενοι».

Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε τη δήλωσή του αναφερόμενος στο τραγικό συμβάν με το πλοίο στην Αδριατική επισημαίνοντας: «Εκφράζω την οδύνη μου για τις χαμένες ζωές στο χθεσινό ναυάγιο με το φλεγόμενο πλοίο και την ελπίδα ότι αυτή η οδυνηρή περιπέτεια για εκατοντάδες συμπολίτες θα έχει αίσιο τέλος και ταυτόχρονα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους άνδρες και τις γυναίκες των ομάδων διάσωσης που με αυταπάρνηση έπραξαν το καθήκον τους».



Η Ζαρούλια επιτέθηκε στον Μπούκουρα

Μεγάλη ένταση και φωνές στην αίθουσα του κοινοβουλίου λίγα δευτερόλεπτα μετά την ψηφοφορία. Η ένταση προερχόταν από τα έδρανα όπου βρίσκονταν οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Η Ζαρούλια επιτέθηκε με χαρακτηρισμούς στον Μπούκουρα φωνάζοντάς τον προδότη, ενώ όπως περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες τον έφτυσε στο πρόσωπο.



Βενιζέλος: Πάταξον μεν, άκουσον δε

Με δήλωση συμπαράστασης στους συγγενείς αλλά και τους επιβάτες του Norman Atlantic ξεκίνησε την δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών μετά την άκαρπη ψηφοφορία της Βουλής για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Λόγω των εκβιασμών των θεσμών οδηγείται η χώρα σε εκλογές και η οικονομία σε αστάθεια» ανέφερε ο κ.Βενιζέλος επιρρίπτοντας ευθύνες κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και επισημαίνοντας ότι αυτό το αποτέλεσμα προήλθε κι από τις ψήφους των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

«Η ώρα της αλήθειας έφθασε» είπε ο κ.Βενιζέλος και τόνισε ότι «κάθε Έλληνας και Ελληνίδα κρατούν την τύχη της χώρας στα χέρια τους»

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κάλεσε σε συστράτευση «τους πάντες» λέγοντας χαρακτηριστικά τη φράση του Θεμιστοκλή «πάταξον μεν, άκουσον δε».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.