Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Τη δική τους «Κιβωτό του Νώε» φτιάχνουν οι Ρώσοι [ΦΩΤΟ]


Τη δική του «Κιβωτό του Νώε» προσπαθεί να δημιουργήσει το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Ρωσίας η οποία θα περιέχει DNA από κάθε ζωντανό και μη οργανισμό του πλανήτη...



Η ιδέα είναι παρόμοια με αυτή της Παγκόσμιας τράπεζας σπόρων Σβάλμπαρντ που υπάρχει στην Νορβηγία, αλλά το DNA της κιβωτού της Ρωσίας θα γίνει η πρώτη βάση δεδομένων στον κόσμο στο είδος της.

Ωστόσο, η ιδέα της Κιβωτού είναι ακόμα πιο σημαντική αν λάβουμε υπόψη πως θα συμπεριλαμβάνει DNA και από αρκετά μεγάλα είδη που έχουν εξαφανιστεί, όπως είναι ο δυτικός μαύρος ρινόκερος και ο λευκός ρινόκερος του Βορρά που βρίσκεται υπό εξαφάνιση.

Τα δείγματα για αυτή την τεράστια βάση δεδομένων θα συγκεντρωθούν από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένου του Κήπου του Βατικανού, το Ανθρωπολογικό Μουσείο, το Ζωολογικό Μουσείο, και από άλλα.

Το έργο προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί έως το 2018 και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι 430 τετραγωνικά χιλιόμετρα – δηλαδή 40 φορές μεγαλύτερο από την Παγκόσμια τράπεζα σπόρων Σβάλμπαρντ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.