Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Σε απόγνωση οι Ρώσοι! Ούτε τις δόσεις των δανείων τους δεν μπορούν να πληρώσουν


Καθώς το ρούβλι έχει υποτιμηθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα χιλιάδες οικογένειες στη Ρωσία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διότι δυσκολεύονται πλέον να πληρώσουν ακόμα και τη δόση του δανείου τους μιας και αυτές έχουν εκτιναχθεί στα ύψη...



Όταν η 30χρονη Olga Savelyeva θέλησε να αγοράσει ένα μικρό διαμέρισμα το 2008 στα περίχωρα της Μόσχας παίρνοντας δάνειο, με μηνιαία δόση 2,090 δολάρια δεν φανταζόταν πως κάποια μέρα δεν θα μπορούσε να την πληρώσει λόγω της υποτίμησης του ρουβλιού.

Πλέον εκείνη και η οικογένειά της δυσκολεύονται να καταβάλλουν τη απαιτούμενη δόση. Ήδη το Δεκέμβριο την κατέθεσαν κατά 400 δολάρια λιγότερη, όπως είπε η ίδια στο AFP.

Ωστόσο, το ίδιο πρόβλημα με την Savelyeva αντιμετωπίζουν χιλιάδες Ρώσοι πλέον οι οποίοι τα προηγούμενη έτη, πήραν στεγαστικά δάνεια σε ξένο νόμισμα με χαμηλότερο επιτόκιο και τώρα πασχίζου να πληρώσουν τις δόσεις, καθώς η τιμή του ρουβλιού πέφτει συνεχώς.

Η Κεντρική τράπεζα της Ρωσίας ανέφερε ότι από την 1η Νοεμβρίου τα χρέη σε συνάλλαγμα από τα στεγαστικά δάνεια ανήλθαν στα 120,5 δισεκατομμύρια ρούβλια (2.28 δισεκατομμύρια δολάρια).

Χιλιάδες Ρώσοι έχουν εξαγριωθεί και έχουν δημιουργήσει ένα group στα social media όπου καλούν τους πολίτες να ξεσηκωθούν απέναντι στο πρόβλημα. Μάλιστα, απειλούν πως θα υπάρξει κοινωνική έκρηξη αν η χώρα δεν λάβει άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση του ζητήματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.