Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Σαμαράς: Άρνηση εκλογής Προέδρου ισοδυναμεί με πολιτικό εκβιασμό [video]

Όλη η συνέντευξη

Ολομέτωπη επίθεση του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά κατά του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Τι είπε για τους βουλευτές που δεν ψηφίσουν "υπέρ" του Σταύρου Δήμα...



Στην κρισιμότητα της ψήφου για την εκλογή του Προέδρου Δημοκρατίας και την ευθύνη των βουλευτών, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στη ΝΕΡΙΤ, ενόψει της τρίτης ψηφοφορίας τη Δευτέρα το μεσημέρι, στη Βουλή.

«Ο λαός δεν θέλει εκλογές» τόνισε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Κάνω τα πάντα για να βγει Πρόεδρος και να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές. Γιατί αυτό επιβάλλει το εθνικό συμφέρον και αυτό είναι το δικό μου χρέος».

«Η άρνηση εκλογής Προέδρου σημαίνει πολιτικό εκβιασμό. Σημαίνει ότι συντάσσονται με το δίδυμο Τσίπρα- Καμμένου. Κανένας βουλευτής δεν δικαιούται μετά να πει δεν ήξερα» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και επισήμανε: «Αν εκλέξουμε Πρόεδρο θα έχουμε σπρώξει τη χώρα έξω απ' την κρίση, αν δεν ψηφίσουμε Πρόεδρο, όλοι όσοι ψηφίσουν "παρών" θα έχουν την ευθύνη και θα τους θυμάται ο λαός και κυρίως η ιστορία».

«Έχω αποδείξει τη συναίνεση στην πράξη», σημείωσε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας: «Θέλω κι άλλες δυνάμεις με ευρωπαϊκό προσανατολισμό στην κυβέρνηση».

Ο κ. Σαμαράς επισήμανε πως εφόσον υπάρξει συναίνεση στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας μπορεί να ακολουθήσει συζήτηση για το χρονοδιάγραμμα των εκλογών, «ακόμη και στα τέλη του 2015». «Δε μπορώ να δεχθώ, όμως, αυτοπαραίτηση της κυβέρνησης», είπε χαρακτηριστικά.

Εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση πως δηλητηρίασε το πολιτικό κλίμα για να σπρώξει τη χώρα σε εκλογές. Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε πως οι αγορές «φρίττουν» όσο περισσότερο ακούν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. «Μιλούν και πάλι για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, γιατί πολύ απλά αυτά που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ εκεί οδηγούν», τόνισε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.