Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Ο καιρός της Κυριακής: Σφοδρή επιδείνωση [video]


Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται την Κυριακή αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία όπου θα σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά...




Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν. Βροχές από το απόγευμα και από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3-5, από το μεσημέρι 6-7 και από το απόγευμα 7-8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει συννεφιά και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν βροχές, που τη νύχτα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3-5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ, με ενίσχυση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις. Από τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη δυτική Μακεδονία, όπου θα σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και πιθανόν πρόσκαιρα και σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από τα 700 μέτρα. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές και από το βράδυ θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3-5, από το απόγευμα 6-7 και τη νύχτα στα ανατολικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 11 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4-6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές. Από τις πρωινές ώρες στα βόρεια και σταδιακά στα υπόλοιπα καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά στο Ιόνιο, βαθμιαία στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και από το απόγευμα στη δυτική Πελοπόννησο. Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου όπου είναι πιθανό να χιονίσει πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές. Χιονοπτώσεις και στα υπόλοιπα ορεινά, που βαθμιαία στα βουνά της Στερεάς θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 6 με 7 μποφόρ, με πιθανή ενίσχυση έως και 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα δδδαπό 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους 5-6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Βροχές αναμένονται από το απόγευμα και το βράδυ καταιγίδες, που τη νύχτα θα ενταθούν. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3-5, από το μεσημέρι 6-7 και από το απόγευμα 7-8 μποφόρ. Πιθανή ενίσχυση τη νύχτα στα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες. Από αργά το απόγευμα θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3-5, από το μεσημέρι 6-7 και από το βράδυ 7-8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται συννεφιασμένος και από το βράδυ θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3-5, από το απόγευμα 6-7 και από το βράδυ 7-8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.



Πρόγνωση καιρού για 29/12/2014

Βροχερός προβλέπεται ο καιρός τη Δευτέρα στα δυτικά, τα βόρεια, την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Χιόνια θα πέσουν αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6-8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση από βορρά προς νότο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.