Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Ο καιρός της παραμονής Πρωτοχρονιάς [video]


Τσουχτερό κρύο, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι είναι τα καιρικά χαρακτηριστικά που συνθέτουν το σκηνικό του αυριανού καιρού...




Την Τετάρτη, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αναμένονται χιονοπτώσεις ιδιαίτερα έντονες κατά τόπους ακόμα και σε πεδινές περιοχές, κυρίως της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις βοριάδες 9 και τοπικά στο Αιγαίο 10 μποφόρ. Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στην κεντρική και βόρεια χώρα.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά διαστήματα ιδιαίτερα έντονες κυρίως στη δυτική, τη βόρεια και την ανατολική Αττική. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στο κέντρο της Αθήνας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 04 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 01 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 8 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 01 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία από -20 έως 01 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο στις νοτιότερες παραθαλάσσιες περιοχές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 09 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά διαστήματα ιδιαίτερα έντονες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 8 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 05 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.


Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη, όπου θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 9 και στα νότια νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις Κυκλάδες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές κυρίως στα νότια, ενώ στα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 8 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ, ενώ στα νότια νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 02 έως 06 και στα νότια από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.



Πρόγνωση καιρού για 01/01/2015

Την Πέμπτη, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, στα δυτικά και βόρεια αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα και την Εύβοια προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις. Στη νότια νησιωτική χώρα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αλλά και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στις υπόλοιπες περιοχές βορειοανατολικοί 6 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 και πιθανώς 10 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός στα Ηπειρωτικά όπου στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.