Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

O καιρός της Πέμπτης


Στα ύψη η θερμοκρασία, μια ανάσα από τα όρια καύσωνα, καταιγίδες το απόγευμα...



Αίθριος και ζεστός προβλέπεται ο καιρός την Πέμπτη, με τις μέγιστες θερμοκρασίες να φθάνουν κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 34 βαθμούς Κελσίου. Πτώση του υδραργύρου αναμένεται από τα βόρεια το βράδυ.

Καταιγίδες θα σημειωθούν το απόγευμα στη βόρεια Ελλάδα οι οποίες πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές στα βορειοανατολικά.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από τη νύχτα τοπικά βόρειοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια τμήματα θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη παρουσιάζονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς στα ανατολικά κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα τη νύχτα από τα δυτικά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από αργά το απόγευμα βορείων διευθύνσεων 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ πτώση θα σημειωθεί από το βράδυ.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρος, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα βόρεια. Τις απογευματινές ώρες πιθανόν να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στην Ήπειρο κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 32 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά και στη Θεσσαλία πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινόμενων τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 βαθμιαία στα νότια δυτικοί, νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και από τη νύχτα στα βόρεια βορείων διευθύνσεων 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 και κατά τόπους στην Κρήτη έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος αλλά από το απόγευμα στα βόρεια θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για Παρασκευή

Την Παρασκευή στην κεντρική Μακεδονία, την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις με μεμονωμένους όμβρους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά κυρίως στα βόρεια. Αυξημένες θα είναι το πρωί οι νεφώσεις στο βορειοανατολικό Αιγαίο όπου θα σημειωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά οι άνεμοι βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει αισθητή πτώση από βορρά προς νότο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.