Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του ινδονησιακού αεροσκάφους


Στη δασώδη και ορεινή περιφέρεια Οκσιμπίλ, στην ανατολική περιφέρεια Παπούα της Ινδονησίας, φαίνεται ότι κατέπεσε το δικινητήριο ελικοφόρο αεροπλάνο της εταιρείας Trigana Air που μετέφερε 44 ενήλικες, πέντε μέλη πληρώματος και πέντε παιδιά και νήπια...



Τα ίχνη του αεροπλάνου, που είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Σεντάνι της Τζαγιαπούρα με προορισμό το Οκσιμπίλ, νοτίως της Τζαγιαπούρα, χάθηκαν σήμερα από τα ραντάρ, ενώ πετούσε πάνω από απομακρυσμένη και δασώδη περιοχή.

Ο υπουργός Μεταφορών της Ινδονησίας δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το αεροσκάφος βρέθηκε στην περιοχή Bintang, στα υψίπεδα του Οκσιμπίλ, όπου θα έπρεπε να προσγειωθεί, ενώ ακόμα δεν υπάρχουν πληροφορίες για τυχόν επιζώντες.

Νωρίτερα άλλωστε χωρικοί ανέφεραν ότι συνετρίβη ένα αεροσκάφος, στο σημείο όπου και εντοπίστηκαν τα συντρίμμια. "Οι μετεωρολογικές συνθήκες εκεί είναι πολύ κακές. Είναι σκοτάδι και ο ουρανός είναι πολύ συνεφιασμένος. Οι συνθήκες δεν ενδείκνυνται για έρευνες", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ινδονησιακού υπουργείου Μεταφορών.

Το αεροσκάφος, τύπου ATR 42-300 μικρών αποστάσεων, είχε κατασκευασθεί στη Γαλλία και την Ιταλία, ενώ η Trigana βρίσκεται από το 2007 στη μαύρη λίστα των αερογραμμών που απαγορεύεται να πετούν στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.