Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

Μητρόπουλος: Ανοησία η εισήγηση για εκλογές


Τη διαφωνία του με τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών εξέφρασε ο Αλέξης Μητρόπουλος, προκρίνοντας ως λύση...


 το σχηματισμό μιας άλλης κυβέρνησης από αυτή τη Βουλή.
"Είναι ανοησία η εισήγηση για εκλογές. Η απάντηση στην ήττα με την υπογραφή του μνημονίου είναι να φύγουμε μπροστά και υπερβατικά", τόνισε ο α' αντιπρόεδρος της Βουλής, μιλώντας στο ΣΚΑΙ.
Διευκρίνισε ακόμη ότι στη διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης, στηρίζει "αυτονοήτως" την κυβέρνηση.
Αναφερόμενος ωστόσο στην ψήφιση του νέου μνημονίου, επεσήμανε ότι "καμιά αριστερά από το 1889 (!) δεν ανέλαβε να εφαρμόσει τέτοιας σφοδρότητας πρόγραμμα. Η ψήφιση του 3ου μνημονίου άλλαξε την ατζέντα της αριστεράς παγκοσμίως. Πρώτη φορά μια αριστερή κυβέρνηση ανάλαβε δανεισμό με εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας και συμπίεσης μισθών και συντάξεων".

"Θέμα του πρωθυπουργού η Κωνσταντοπούλου"
Παράλληλα άφησε νέες αιχμές για το ζήτημα της προέδρου της Βουλής, λέγοντας πως ήταν "επιλογή του Τσίπρα να με κάνει αναπληρωτή της κ. Κωνσταντοπούλου και είναι θέμα του πρωθυπουργού η δυσαρμονία αυτή, καθώς δε ξέρω πόσο το θεωρώ πρόβλημα η κυβέρνηση".
Ασκώντας κριτική σε κυβέρνηση και κόμμα, ο κ. Μητρόπουλος σημείωσε ακόμη πως "μπορούσαμε να έχουμε προετοιμαστεί καλύτερα και να μην είχαμε υποτιμήσει τους αντιπάλους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.