Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

Σκουρλέτης: Αναπόφευκτος ο χωρισμός στον ΣΥΡΙΖΑ - Εφικτή η αυτοδυναμία


Την εκτίμησή του ότι οι διαφωνίες του τελευταίου διαστήματος στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ οδηγούν αναπόφευκτα σε χωρισμό, εξέφρασε...


 ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».
Ο κ. Σκουρλέτης εκτιμά επίσης ότι η αυτοδυναμία για τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλόγές είναι εφικτή λόγω της κοινωνικής συναίνεσης και εμπιστοσύνης που απολαμβάνει το κόμμα.
"Με αφορμή την ελληνική διαπραγμάτευση ήρθε στην επιφάνεια το σχέδιο της Γερμανοκεντρικής Ευρώπης. Μιας Ευρώπης ακραία νεοφιλελεύθερης, απόλυτα ελεγχόμενης από τη γερμανική ολιγαρχία, ελάχιστα κοινωνικής και δημοκρατικά συρρικνωμένης. Το σχέδιο αυτό εμπεριείχε ως πρώτο βήμα και το Grexit -δεν φαίνεται ότι κέρδισε, και αυτό είναι ελπιδοφόρο. Στην παρούσα φάση ακραίοι γερμανικοί κύκλοι επιδιώκουν τη συμφωνία-γέφυρα ώστε να συντηρούν το σενάριο της ελληνικής εξόδου. Η σημερινή γερμανική ηγεσία δεν συμφιλιώθηκε ποτέ με την ιδέα μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα. Πολλοί είναι αυτοί που θα επιθυμούσαν την πτώση της σημερινής κυβέρνησης", τόνισε ο κ. Σκουρλέτης.
Σχετικά με τις έντονες διαφωνίες στο εσωτερικό του κόμματός του, ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε: "Ο ΣΥΡΙΖΑ πορεύτηκε μέσα από μεγάλες εσωκομματικές κρίσεις και διασπάσεις. Είναι αλήθεια πως στο εσωτερικό του, παρά τα βήματα που έγιναν για την μετατροπή του σε ένα ενιαίο πολυτασικό κόμμα, δεν ξεπεράστηκαν μεγάλες, στρατηγικού χαρακτήρα διαφοροποιήσεις, που έλκουν την καταγωγή τους από το παρελθόν.
Στις σημερινές συνθήκες και με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση ή θα υπερβούμε τις στρατηγικού χαρακτήρα διάφορες μας διαμορφώνοντας ένα νέο σχέδιο που θα αντιστοιχεί σε μια σύγχρονη, κοινωνικά γειωμένη αριστερή δύναμη, ή θα υποστούμε τις επιπτώσεις μιας νέας διάσπασης. Όταν οι πολιτικές διαφωνίες μετατρέπονται σε μια συνολική αμφισβήτηση και απόρριψη των προθέσεων του άλλου ο χωρισμός είναι αναπόφευκτος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.