Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Ξεκίνησε η λειτουργία του Μητρώου Καταγραφής Ασθενών με Ηπατίτιδα C


Από σήμερα, Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, τίθεται σε λειτουργία το μητρώο Καταγραφής Ασθενών με Ηπατίτιδα C, σύμφωνα με...


 απόφαση του υπουργείου Υγείας. Η εγγραφή στο μητρώο είναι υποχρεωτική για όλους τους πάσχοντες από τη νόσο που λαμβάνουν θεραπεία μέσω ΕΟΠΥΥ.
Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση: www.hepcregistry.gr.
Σκοπός της λειτουργίας του Μητρώου Ασθενών η συλλογή πληροφοριών για τη συχνότητα της πάθησης, τα χαρακτηριστικά των ασθενών και την αποδοτικότητα του συστήματος διαχείρισης πρόσβασης στη θεραπεία και η επιβάρυνση του συστήματος υγείας από αυτήν.
Τα στοιχεία αυτά θα χρησιμοποιηθούν για τη λήψη αποφάσεων για στοχευμένες παρεμβάσεις με μετρήσιμους δείκτες αποτελέσματος για τη θεραπεία και αποτελεσματική διαχείριση της νόσου, τη δευτερογενή πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση, καθώς και την πρωτογενή πρόληψη.
Ο σχεδιασμός και η λειτουργία του συστήματος έγιναν σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια Αθηνών και Πελοποννήσου, υπό την επιστημονική ευθύνη των καθηγητών, Άγγελου Χατζάκη και Κυριάκου Σουλιώτη, αντίστοιχα.
Το έργο έγινε χωρίς οικονομική επιβάρυνση του ΕΟΠΥΥ και του υπουργείο Υγείας, καθώς το κόστος του καλύφθηκε με ιδίους πόρους από τους επιστημονικούς φορείς που ανέλαβαν την υλοποίησή του.
Ο ΕΟΠΥΥ πλαίσιο της βελτιστοποίησης της κάλυψης των αναγκών των ασφαλισμένων και του πληρέστερου σχεδιασμού των υπηρεσιών υγείας το προσεχές διάστημα αναμένεται να θέσει σε λειτουργία και το μητρώο καταγραφής ασθενών με Χρόνια Μυελογενή Λευχαιμία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.