Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

«Φορολογική επανάσταση» στις ΗΠΑ υπόσχεται ο Τραμπ


Ο Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε φοροαπαλλαγές για νοικοκυριά και εταιρείες, σε μια προσπάθεια να ξαναδώσει ώθηση στην καμπάνια του μετά την χειρότερη εβδομάδα από τότε που έλαβε το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων...



Δημοσκόπηση της Washigton Post και του ABC News που κυκλοφόρησε την Κυριακή έδινε προβάδισμα οκτώ ποσοστιαίων μονάδων στην υποψήφια των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον.

Ο κ. Τραμπ ανακοίνωσε σε ομιλία του στο Ντιτρόιτ ότι το οικονομικό του σχέδιο θα προβλέπει την έκπτωση από το φορολογητέο εισόδημα των δαπανών των εργαζόμενων γονιών για την φροντίδα των παιδιών.

Όπως μεταδίδει το Reuters, πρότεινε επίσης την μείωση των φορολογικών κλιμακίων σε τρία από επτά και την μείωση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή για τα φυσικά πρόσωπα στο 33% από 39,6%. Προηγουμένως, ο ίδιος είχε υποσχεθεί την μείωση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή στο 25%, μια ιδέα που πολλοί ειδικοί είχαν θεωρήσει ότι θα μείωνε δραστικά τα έσοδα της κυβέρνησης.

«Αρχίζουμε μια νέα εθνική συζήτηση για την οικονομική αναγέννηση της Αμερικής. Η πόλη του Ντιτρόιτ είναι το ζωντανό παράδειγμα της αποτυχημένης οικονομικής ατζέντας της αντιπάλου μου» τόνισε ο κ. Τραμπ, χαρακτηρίζοντας την Χίλαρι Κλίντον μια υποψήφιο που εκφράζει το «παρελθόν».

Ο κ. Τραμπ κατηγόρησε την κα Κλίντον πως έχει παραδεχθεί ότι θέλει να αυξήσει τους φόρους στην μεσαία τάξη. Συγκεκριμένα, επισήμανε ότι σε μια πρόσφατη προεκλογική εκδήλωση, η αντίπαλος του παραδέχτηκε κατά λάθος την αλήθεια και ανέφερε πως θέλει να αυξήσει τους φόρους στην μεσαία τάξη.

Για τις επιχειρήσεις, ο φορολογικός συντελεστής θα κοπεί δραστικά στο 15%, από το 35% που βρίσκεται σήμερα.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι το σχέδιο του θα αποτελέσει την «μεγαλύτερη φορολογική επανάσταση από την εποχή της φορολογικής μεταρρύθμισης του Ρίγκαν».

Η κα Κλίντον θα παρουσιάσει το δικό της οικονομικό πρόγραμμα σε μια ομιλία στο Μίτσιγκαν την Πέμπτη.

Η ομιλία στο Ντιτρόιτ ήταν η πρώτη που έδωσε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την οικονομία από τότε που ανακοίνωσε την ομάδα των 13 οικονομικών του συμβούλων την περασμένη εβδομάδα.

Ο κ. Τραμπ επανέλαβε την αντίθεση του στην εμπορική συμφωνία με τις χώρες του Ειρηνικού (TPP).Υπογράμμισε ωστόσο πως δεν επιθυμεί την απομόνωση, αλλά την επίτευξη προσεκτικά επεξεργασμένων εμπορικών συμφωνιών. Σύμφωνα με τον ίδιο, μια ψήφος υπέρ της κα Κλίντον θα είναι μια ψήφος υπέρ της συμφωνίας TPP.

O υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων δήλωσε ακόμα πως θέλει να επαναδιαπραγματευτεί την εμπορική συμφωνία Nafta ανάμεσα στις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Μεξικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.