Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Ανακριτές διαφθοράς: 53 εκατ. η ζημιά του δημοσίου από την πώληση Σκαραμαγκά


53 εκατ. ευρώ είναι η ζημία που προκλήθηκε στο ελληνικό δημόσιο από την πώληση των Ελληνικών Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στην γερμανική...




κοινοπραξία HDW/Ferrstaal, σύμφωνα με την έρευνα των ανακριτών κατά της διαφθοράς.

Η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Διαφθοράς προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες μεταβίβασης των Ναυπηγείων στη γερμανική κοινοπραξία, ενώ θα διερευνηθεί εάν προκύπτουν ποινικές ευθύνες όλων όσων ενεπλάκησαν στη διαδιακασία πώλησης των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Δικαστικές πηγές εκτιμούν ότι η ζημία είναι πολύ μεγαλύτερη, αφού ο βασικός σκοπός της ιδιωτικοποίησης δεν ήταν η είσπραξη του τιμήματος, αλλά η συνέχιση της λειτουργίας της επιχείρησης και ο εκσυγχρονισμός των ναυπηγείων.

Το αδίκημα που θα απαγγελθεί σε όσους προκύψει η ποινική ευθύνη θα είναι για απιστία σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του δημοσίου, ενώ αν εάν προκύψουν ευθύνες πολιτικών προσώπων η δικογραφία θα διαβιβαστεί στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.