Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Ο καιρός της Τρίτης


Παγετός και τσουχτερό κρύο...



Την Τρίτη αναμένονται λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα στα δυτικά και νότια τοπικά θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 3 με 5 με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός το πρωί στα Ηπειρωτικά, τοπικά στα βόρεια ισχυρός.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα τοπικά θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και από το βράδυ ανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και από το βράδυ στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη κατά τόπους θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται τοπικές νεφώσεις. Μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στο Ιόνιο το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 και τοπικά στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15, ενώ στην Ήπειρο από -4 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα τοπικά θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι έως 4 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα τοπικά θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από το βράδυ τοπικά θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός της Τετάρτης

Την Τετάρτη στα δυτικά και τα βόρεια αναμένονται παροδικές νεφώσεις και στο Ιόνιο πιθανότητα τοπικών βροχών ή μεμονωμένες καταιγίδων με βελτίωση από το βράδυ. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης ασθενείς χιονοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 καις το Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους σα Ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.