Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Επίθεση Αυγής σε Μητσοτάκηδες: «Κήρυκας δανείων», η εφημερίδα της οικογένειας


Και δεύτερο δάνειο ύψους, 2.150.000 ευρώ έχει πάρει η οικογένεια Μητσοτάκη για τον «Κήρυκα Χανίων», σύμφωνα με την εφημερίδα «Αυγή»...





Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, εκτός από το δάνειο του 2005 των 300.000 ευρώ η οικογένεια είχε πάρει κι άλλο δάνειο, πριν από το 2005, από τοπική συνεταιριστική τράπεζα. Μάλιστα αυτό έγινε κατά παράβαση της τραπεζικής πρακτικής. «Για τη χορήγηση του δανείου 2.150.000 ευρώ εφαρμόστηκαν διαδικασίες αξιολόγησης πιστοδοτικών και λειτουργικών παραγόντων, οι οποίες απείχαν τουλάχιστον της συνήθους τραπεζικής πρακτικής» αναφέρει σχετικά, η πορισματική έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος. Σύμφωνα με την «Αυγή» ένα μέρος του δανείου φαίνεται πως δεν κατευθύνθηκε προς τον σκοπό για τον οποίο δόθηκε. Περίπου το ήμισυ χρησιμοποιήθηκε σε άλλους σκοπούς.

Για το δάνειο των 300.000 ευρώ, που πλέον έχει φτάσει τα 718.132,24 ευρώ καθώς δεν εξυπηρετήθηκε έχει γίνει ρύθμιση 23 δόσεων των 3.000 ευρώ και με τελευταία δόση ύψους 650.000 ευρώ, αλλά με δυνατότητα τότε επαναδιαπράγματευσης. Κλασική σύμβαση τύπου balloon.

Η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και την εφημερίδα "Αυγή" εξαπολύει η ΝΔ για το δημοσίευμα που αφορά την εφημερίδα Κήρυκα των Χανίων και...
δάνεια που είχε πάρει η οικογένεια Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που είναι ταυτισμένη με τα βοσκοτόπια του Καλογρίτσα και τα ταξίδια στη Βενεζουέλα με τον Αρτεμίου και η κομματική “ΑΥΓΗ” με μέτοχο offshore εταιρία, ξαναχτύπησαν.

Επανήλθαν στο θέμα των δανείων της εταιρίας “ΚΗΡΥΞ Α.Ε.” για να αποκρύψουν το “σκάνδαλο” της δανειοδότησης της “ΑΥΓΗΣ” με την εγγύηση της μελλοντικής χρηματοδότησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεχίζουν να ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα αγνοώντας ότι η εταιρία “ΚΗΡΥΞ Α.Ε.” είναι ασφαλιστικά και φορολογικά ενήμερη και τα τραπεζικά της δάνεια είναι πλήρως ενήμερα, ρυθμισμένα και εξασφαλισμένα, καθώς υπάρχουν σοβαρές εμπράγματες και προσωπικές εγγυήσεις.

Καλά θα κάνει ο κ. Τσίπρας να αφήσει τα κηρύγματα και να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα των Ελλήνων, που ο ίδιος και η πολιτική του δημιούργησαν»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.