Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Στο αυτόφωρο όσοι κλέβουν τον ΦΠΑ

Από τη μία, οι πιέσεις της Τρόικας εντείνονται επειδή τα έσοδα της κυβέρνησης δεν είναι τα αναμενόμενα. Από την άλλη οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ έχουν δείξει ότι περίπου το 30% των επιχειρήσεων δεν αποδίδουν τον ΦΠΑ.  Υπ' αυτή την κατάσταση...



το Υπουργείο Οικονομικών προωθεί διάταξη, με την οποία θα προσάγεται σε δίκη με τη διαδικασία του αυτοφώρου όποιος αποκρύπτει ή παρακρατά τον ΦΠΑ που υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο ποσό.
 Παράλληλα, με την ίδια αυτόφωρη διαδικασία θα διώκονται και όσοι εκδίδουν πλαστά και εικονικά τιμολόγια (σήμερα απλά κατατίθεται μήνυση, η οποία για να τελεσιδικίσει μπορεί να πάρει και 10 χρόνια ).
Ταυτόχρονα, μετά από εισήγηση της τρόικας, το Υπουργείο εξετάζει την πρόταση να δώσει τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ (ίσως και στους εφοριακούς) την ευχέρεια να κόβουν επί τόπου πρόστιμα στους παραβάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.