Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Πανάκριβη η Εγνατία Οδός

Το Δροσοχώρι αλλά και άλλοι πέντε σταθμοί διοδίων, μεταξύ αυτών της Ηγουμενίτσας και της Παναγιάς, θα λειτουργήσουν μέσα στο επόμενο τρίμηνο, αποτέλεσμα των ασφυκτικών οικονομικών πιέσεων που έχουν δημιουργηθεί στην Εγνατία ΑΕ. Συνολικά, όπως προκύπτει...

από δηλώσεις που έκανε ο κ. Γιάννης Τσακλίδης αντιπρόεδρος της εταιρίας, στην εφημερίδα Μακεδονία, θα λειτουργήσουν έξι σταθμοί διοδίων μέσα στο επόμενο τρίμηνο.
Η αρχή μάλιστα γίνεται από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, με την λειτουργία του σταθμού διοδίων στην Αγία Τριάδα με κόστος 1,5 ευρώ για τα ΙΧ και τεσσάρων για τα φορτηγά και τα λεωφορεία.
Επικαλούμενος τα "πιεστικά οικονομικά προβλήματα", τις "τεράστιες δανειακές υποχρεώσεις" της εταιρείας "Εγνατία Οδός ΑΕ", αλλά και τις "ασφυκτικές πιέσεις της Ε.Ε.", ο Γιάννης Τσακλίδης, δήλωσε στην εφημερίδα Μακεδονία ότι "σύντομα θα εγκαταστήσουμε άλλους έξι πρόχειρους σταθμούς διοδίων στην Εγνατία Οδό", καθώς, όπως είπε "η εγκατάσταση του ηλεκτρονικού συστήματος θα πάρει χρόνο".
Άφησε να εννοηθεί ότι τα νέα συμβατικά διόδια είναι απόφαση της κυβέρνησης, καθώς υπογράμμισε ότι "την πολιτική διοδίων την ασκεί το υπουργείο Οικονομικών". Σύμφωνα με τον κ. Τσακλίδη, σε λίγους μήνες θα λειτουργήσουν διόδια στην Ηγουμενίτσα, στα Ιωάννινα, στα Γρεβενά (Βενέτικος ποταμός), Πολύμυλος (λειτουργούν από τις 14 Σεπτεμβρίου), Νυμφόπετρα, Παγγαίο και Κομοτηνή. Όσο για το κόστος των νέων διοδίων, είπε ότι "θα είναι περίπου ίδιο με αυτό του Πολυμύλου".

Να σημειωθεί ότι μετά την αύξηση των διοδίων στα Μάλγαρα, το ταξίδι από τη Δυτική Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη μετ' επιστροφής αυξήθηκε από 9,60 στα 11,20 ευρώ, ενώ όταν λειτουργήσει και ο σταθμός της Νυμφόπετρας θα επιβαρυνθεί το κόστος με άλλα 5,60 ευρώ. Η εγκατάσταση σε λίγους μήνες άλλων τριών σταθμών διοδίων προς τα δυτικά, θα καταστήσει πανάκριβο το ταξίδι στην Ήπειρο, αφού από Κοζάνη μέχρι Ηγουμενίτσα μετ' επιστροφής τα διόδια θα κοστίζουν 16,80 ευρώ.(epiruspost)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.