Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Η "συγγνώμη" του σκληρού απαγωγέα στον Παναγόπουλο


Όταν ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα ο κατηγορούμενος Απόστολος Πετράκης σηκώθηκε και του ζήτησε συγνώμη για ότι έκανε λέγοντας χαρακτηριστικά...


«χαίρομαι που σας βλέπω παρ’ ότι έχουν αντιστραφεί σήμερα οι ρόλοι και εσείς είστε ελεύθερος και εγώ κρατούμενος. Αν ήξερα τι άνθρωπος είστε δε θα ήσασταν σήμερα εδώ».

Ο Περικλής Παναγόπουλος αναφέρθηκε αναλυτικά σε όσα έγιναν κατά την διάρκεια της απαγωγής του «μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής του» όπως ανέφερε, ωστόσο ευχήθηκε «τα 30 εκατ. ευρώ των λίτρων - που εξακολουθούν να βρίσκονται στα χέρια των δραστών - να τους χρησιμεύσουν για να καλυτερέψουν τη ζωή τους και να γίνουν χρήσιμοι άνθρωποι σταματώντας την παραβατική τους συμπεριφορά».

Ο κ. Παναγόπουλος δεν μπόρεσε πάντως να αναγνωρίσει κανέναν από τους δράστες γιατί φορούσαν κουκούλες και ποτέ όπως είπε ποτέ δεν τις έβγαλαν και δεν είδε τα πρόσωπά τους. Τότε ήταν που ο Απόστολος Πετράκης σηκώθηκε και του είπε: "εγώ ήμουν αυτός ήταν που συνομιλούσατε μαζί μου στο δωμάτιο που σας κρατούσανμε".

Τότε ο Παναγόπουλος εξήγησε ότι πιστεύει ό,τι ο Πετράκης πρέπει να είναι αυτός με τον οποίο μιλούσε κατά την διάρκεια της απαγωγής του. Τόνισε μάλιστα ότι ο Πετράκης του είχε αναφέρει τότε, ότι "πρέπει να συνεννοηθεί με ανώτερο του για τα χρήματα των λύτρων".

Μίλησε, ακόμη,  για τη στιγμή της απαγωγής λέγοντας πως έγιναν όλα μέσα σε τρία δευτερόλεπτα και ήταν πολύ οργανωμένα. «Δεν κατάλαβα σχεδόν τίποτα. Τα έχασα. Δεν φοβήθηκα αλλά τρόμαξα» εξήγησε. Ο κ. Παναγόπουλος, τέλος, τόνισε πώς η συμπεριφορά των απαγωγέων απέναντι του ήταν άψογη.

«Πάντα μου μιλούσαν στον πληθυντικό με ευγένεια και σεβασμό. Παρ’ ότι η απαγωγή ήταν μια βίαιη πράξη η συμπεριφορά τους προς εμένα ήταν με σεβασμό…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.