Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Θέμα εβδομάδων να "σκάσει" κι η Ιταλία

Τα πράγματα πάνε ακριβώς όπως στην φωτογραφία. Πρώτα έπεσε η Ελλάδα, ακολούθησε η Ιρλανδία, επόμενη είναι η Πορτογαλία, προ των πυλών εισόδου στο πρόγραμμα στήριξης είναι η Ισπανία κι έπεται η Ιταλία. Μόνο που εκεί....



τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κύριου Γκραντ. Ποιος είναι αυτός, θα αναρωτηθείτε...
O Τσαρλς Γκραντ είναι ο διευθυντής του Κέντρου για την Ευρωπαϊκή Μεταρρύθμιση, το οποίο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κέντρα στοχασμού και έρευνας της Ευρώπης.

Ο κ. Γκραντ υποστήριξε ότι «οι χρηματαγορές δεν έχουν ακόμα επικεντρωθεί στην Ιταλία, ίσως γιατί το έλλειμμά της είναι μετριοπαθές. Αλλά οι ηγέτες της Ιταλίας είναι επικίνδυνα εφησυχασμένοι. Όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ισπανία, έτσι και η Ιταλία υποφέρει από πολύ υψηλό δημόσιο χρέος, φτωχή παραγωγικότητα, χαμένη ανταγωνιστικότητα και χαμηλή ανάπτυξη». Προσθέτει επίσης ότι ενώ οι άλλες χώρες «έχουν αρχίσει να κάνουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, η Ιταλία -της οποίας το μέγεθος είναι πολύ μεγάλο για να τη διασώσουν- δεν το έχει πράξει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.