Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Κλειστή η Λεωφόρο Κηφισίας - ένταση με μετανάστες

Αυτή τη στιγμή, η λεωφόρος Κηφισίας, στο κατερχόμενο ρεύμα με κατεύθυνση την Αθήνα, παραμένει κλειστό, από ομάδα περίπου 100 αλλοδαπών, οι οποίοι...



διαμαρτύρονται για τη μη χορήγηση ασύλου σε συμπατριώτες τους.

Περίπου 20 Αφγανοί και Ιρανοί τις τελευταίες 2 εβδομάδες είχαν στήσει αντίσκηνα έξω από το κτίριο της Ύπατης Αρμοστίας, στη Λ. Κηφισίας, στο ύψος το Ψυχικού, ζητώντας να τους χορηγηθεί πολιτικό άσυλο. Είχαν ράψει τα στόματά τους κι έκαναν πολυήμερη απεργία πείνας.

Το πρωί, δυνάμεις της αστυνομίας, με τη συνδρομή εισαγγελέα, ξεκίνησαν τις επιχειρήσεις απομάκρυνσης των απεργών από το σημείο, γιατί όπως διαπιστώθηκε οι μετανάστες αφόδευαν στο σημείο με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί εστία μόλυνσης. Οι άνδρες των ΥΜΕΤ, που επεχείρησαν στο σημείο έστειλαν με ασθενοφόρα απεργούς πείνας που είχαν ράψει τα στόματά τους στο νοσοκομείο, επιβιβάζοντάς τους, ακόμη και με τη βία, σε ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ενώ όσοι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων οδηγήθηκαν στο Αλλοδαπών για να ακολουθηθεί η διαδικασία της απέλασης.

Αυτή τη στιγμή, στην Λ. Κηφισίας έχουν συγκεντρωθεί φίλοι και συγγενείς των απεργών πείνας, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις επιχειρήσεις της αστυνομίας ενώ έχουν κλείσει το δρόμο δημιουργώντας κυκλοφοριακό έμφραγμα στους γύρω δρόμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.