Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

"Ο κόσμος χρειάζεται επιπλέον δανεισμό 103 τρισ. δολαρίων"

Η προβλεπόμενη παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη θα χρειαστεί επιπλέον 103 τρισ. δολαρία κατά την επόμενη... 



δεκαετία, σύμφωνα με μελέτη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), το πόρισμα του οποίου αναμένεται να συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στο Νταβός.

«Παγκοσμίως, ο προστατευτισμός ενδεχομένως να εμποδίσει τη διασυνοριακή χρηματοδότηση -το κλειδί για την εξασφάλιση επαρκούς δανεισμού την επόμενη δεκαετία, καθώς επιμένουν οι παγκόσμιες ανισορροπίες», επισημαίνει το WEF.

Εκτιμά δε πως η Ασία θα αντιμετωπίσει προβλήματα να βρει επιπλέον 40 τρισ. δολάρια, ενώ οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να απορροφούν παγκόσμια αποθεματικά κεφάλαια για να χρηματοδοτήσουν τις δανειακές τους ανάγκες.

Εκτιμάται τέλος, πως οι τράπεζες στην Ε.Ε. θα χρειαστεί να δανείσουν 13 τρισ. δολάρια επιπλέον -κάτι που θα τις οδηγήσει σε κεφαλαιακό έλλειμμα 2 τρισ. δολαρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.