Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

BBC: Τα παζάρια της ανταλλαγής στην Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Μία άλλη πλευρά της ελληνικής κοινωνίας φωτίζει με ρεπορτάζ του το βρετανικό δίκτυο BBC. Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής... 



του μέσου στην Αθήνα, Malcolm Brabant, οι Έλληνες, εν μέσω σκληρής λιτότητας στρέφονται όχι στις αγορές αλλά στις ανταλλαγές.

Με σύνθημα «Αντάλλαξε μην ψωνίζεις», το BBC παρουσιάζει τα υπαίθρια παζάρια στο κέντρο της πρωτεύουσας, όπου υπάρχουν όλα τα καλά… εκτός από χρήματα. Οι συμμετέχοντες φέρνουν τα προϊόντα τους και τα ανταλλάσσουν με άλλα ίσης περίπου αξίας και ποιότητας.

Οι ανταλλαγή δεν περιορίζεται όμως μόνο στα αγαθά αλλά επεκτείνεται και στις υπηρεσίες. Το BBC αναφέρει για παράδειγμα την περίπτωση μιας δασκάλας αγγλικών που διδάσκει το γιο της κομμώτριας της με αντάλλαγμα… χτενίσματα.

Αναλυτικά όλο το ρεπορτάζ στη διεύθυνση: http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-12223068

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.