Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Φρένο στην επιστροφή προσφύγων από τη Γερμανία στην Ελλάδα

Φρένο βάζει για στην επαναπροώθηση προσφύγων στην Ελλάδα η Γερμανία, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του... 



γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών. Στο εξής η Γερμανία θα επεξεργάζεται η ίδια τις αιτήσεις χορήγησης ασύλου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, που επικαλείται τον εκπρόσωπο του υπουργείου στο Βερολίνο.

Η απόφαση τίθεται άμεσα σε εφαρμογή και «θα ισχύσει για ένα χρόνο, επειδή εκτιμάται ότι στο διάστημα αυτό θα καταστεί δυνατό να επιτευχθούν ουσιαστικές βελτιώσεις στην Ελλάδα», όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου.

Ανάλογες αποφάσεις έχουν λάβει η Σουηδία, η Βρετανία η Ισλανδία και η Νορβηγία. Στη Γερμανία, κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, ο αριθμός των προς επαναπροώθηση προσφύγων είχε φτάσει τους 2.458, αλλά μόνον 55 εξ αυτών παραδόθηκαν στην Ελλάδα.
Σε 1.281 περιπτώσεις η διαδικασία χορήγησης ασύλου διεκπεραιώθηκε στη Γερμανία, ενώ οι υπόλοιποι προσέφυγαν στα γερμανικά δικαστήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.