Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Χρυσάφι στα διόδια - αυξήσεις φωτιά - το 20% των οδηγών δεν πληρώνει

Στα όρια... πολέμου βρίσκονται οδηγοί και εταιρείες εκμετάλλευσης των σταθμών διοδίων. Οι τελευταίες αυξήσεις είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι...



και πολλοί οδηγοί πλέον αρχίζουν να εντάσσονται στο "κινημα" μη πληρωμής του αντιτίμου των διοδίων. Μάλιστα υπολογίζεται ότι το ποστοσό των οδηγών που δεν πληρώνουν φτάνει το 20%, με αυξητικές τάσεις!

Οι αυξήσεις αφορούν τους σταθμούς της Ελευσίνας - Ισθμού - Ζευγολατιού - Ρίου καθώς και τους πλευρικούς σταθμούς Ν. Περάμου και Αγίων Θεοδώρων.
Με νέα ανακοίνωση εντός του μηνός θα γίνει γνωστή η ημερομηνία έναρξης ισχύος των αυξημένων τιμών.
Σύμφωνα με τις νέες τιμές,
-Τα δίκυκλα και τα τρίκυκλα θα πληρώνουν 2.20 ευρώ από 2.00.
-Τα οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος έως 2,20 μ. θα καταβάλλουν 3.10 ευρώ από 2.90 ευρώ.
-Τα οχήματα με 2-3 άξονες, με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20 μ. 7.90 ευρώ από 7.40 ευρώ και
-Τα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες, με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20 μ. 11.00 ευρώ από 10.40 ευρώ.

 Υπολογίζεται ότι περίπου το 20% αυτών που καθημερινά κινούνται στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης αρνείται να καταβάλει το αντίτιμο χρήσης του αυτοκινητοδρόμου στους σταθμούς των διοδίων. Οι καταλήψεις των σταθμών διοδίων, με τα μέλη της επιτροπής αγώνα κατά των διοδίων, είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο.
Και οι αντιδράσεις αναμένεται να ενταθούν, αφού από 22 ευρώ που κοστίζει σήμερα σε κάποιον η διαδρομή Αθήνα - Θεσ/νίκη, με τις ανατιμήσεις και το άνοιγμα νέων σταθμών το κόστος αναμένεται να φτάσει ή και να ξεπεράσει τα 28 ευρώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.