Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

28 εκατ. ευρώ χρωστάει ο Αγούδημος στο ΝΑΤ!

Ο "πράσινος" Αγούδημος, που επί Ανδρέα Παπανδρέου έγινε από... ψαροκαϊκάς... εφοπλιστής, δεν έχει ακόμη εκπληρώσει τις τεράστιες...



οφειλές του προς το ΝΑΤ, οι οποίες ανέρχονται στο ποσό των 27.9 εκατ. ευρώ!

από το blog του peiratikoreportaz, αλιεύσαμε την ανακοίνωση του ΝΑΤ, με ημερομηνία 11/11/2010.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤ

Κατόπιν σχετικών δημοσιευμάτων στον ημερήσιο οικονομικό τύπο περιήλθε σε γνώση του ΝΑΤ ότι με απόφαση του ΔΣ της εταιρείας «Οργανισμός Λιμένα Πειραιά Α.Ε» προκηρύχθηκε ανοικτός δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός για την εκποίηση επτά (7) πλοίων διαχειρίσεως της κοινοπραξίας «GA FERRIES», σύμφωνα με τις διατάξεις περί ανελκύσεως ναυαγίων (Ν.2881/2001).

Το ΝΑΤ έχει προβεί, ήδη από τις αρχές του 2009, σε όλα τα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία αναγκαστικά μέτρα για τη διασφάλιση των οφειλών της άνω κοινοπραξίας ποσού 27.900.000 ευρώ.


Ειδικότερα:

1.Έχουν υποβληθεί μηνύσεις: α) κατά των νομίμων εκπροσώπων των ναυτικών εταιρειών που απαρτίζουν την κοινοπραξία, β) κατά των νομίμων εκπροσώπων της κοινοπραξίας, ως διαχειρίστρια των πλοιοκτητριών ναυτικών εταιρειών,
2.Έχουν βεβαιωθεί οι υφιστάμενες οφειλές στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ κατά των α) ναυτικών εταιρειών, β) κατά της κοινοπραξίας «GA FERRIES» και κατά των νόμιμων εκπροσώπων των δύο ανωτέρω,
3.Έχει αναγγελθεί το Ταμείο σε όλους τους κατά καιρούς διενεργηθέντες πλειστηριασμούς,
4.Έχει ζητηθεί τεκμηρίωση του χαρακτηρισμού των υπό εκποίηση πλοίων ως «ναυαγίων»

Παρακολουθούμε την όλη εξέλιξη, όπως είναι βέβαιο ότι συμβαίνει από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με την προσοχή που επιβάλλει το γεγονός ότι η τυχόν απώλεια πόρων του Ταμείου θα επιβαρύνει τελικώς τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.