Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Ερώτηση στη βουλή για τον ξυλοδαρμό συγκρατούμενου του Κορτέση

Η καταγγελία του κατηγορούμενου - προφυλακισμένου για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα, Χριστόφορου Κορτέση, ότι σωφρονιστικοί υπάλληλοι "έσπασαν" στο ξύλο συγκρατούμενό του, προκάλεσε ερώτηση βουλευτών του...



ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Την ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη υπογράφουν οι βουλευτές Τάσος Κουράκης και Ηρώ Διώτη.

Στο ερώτημα ανέφεραν το εξής:
«Σύμφωνα με επώνυμες καταγγελίες στις 5 Ιανουαρίου 2011 στις φυλακές Κορίνθου ξυλοκοπήθηκε άγρια ο κρατούμενος, Αβραμίδης Χαράλαμπος, από σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Ο παθών κατήγγειλε τον ξυλοδαρμό του, ονοματίζοντας συγκεκριμένους σωφρονιστικούς υπαλλήλους ως υπευθύνους. Πέραν του συγκεκριμένου συμβάντος, οι καταγγελίες αναφέρονται σε επανειλημμένα περιστατικά εκδικητικής και αυθαίρετης συμπεριφοράς προς τους κρατουμένους στην συγκεκριμένη φυλακή.

Ερωτάται ο κ. υπουργός

1. Είναι ενήμερος για το περιστατικό ;

2. Τι μέτρα θα πάρει για την τιμωρία των υπευθύνων;

3. Πώς θα αντιμετωπίσει το γεγονός ότι η διενέργεια μακροχρόνιων Ένορκων Διοικητικών Εξετάσεων δημιουργεί εύλογα στους παθόντες αλλά και στο κοινωνικό σύνολο την εντύπωση της ατιμωρησίας;».

Διαβάστε επίσης: "Έσπασαν" στο ξύλο συγκρατούμενο του Κορτέση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.