Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Έξι στο εδώλιο για τις πυρκαγιές στην Ηλεία


Μετά από τρία χρόνια ερευνών από την πλευρά της δικαιοσύνης, το πολυσέλιδο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηλείας τοποθετεί στο χρονοντούλαπο της ιστορίας της βαρύγδουπες καταγγελίες και εκτιμήσεις για «ασύμμετρες απειλές» και για «τρομοκρατία»...


Υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας, Παναγιώτη Μεϊδάνη, το δικαστήριο παραπέμπει στο ακροατήριο Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηλείας ως βασικούς υπαίτιους των φονικών και καταστροφικών πυρκαγιών του 2007, πέντε  πολιτειακούς παράγοντες και μία ηλικιωμένη γυναίκα. Πρόκειται για τους:

Α) Σοφία Α. Νικολοπούλου, συνταξιούχο του ΟΓΑ (η ηλικιωμένη που φέρεται να προκάλεσε τη φωτιά από μαγειρικό σκεύος που ξέχασε στην κουζίνα)

Β) Πανταζή Χρονόπουλο, δήμαρχο Ζαχάρως σε αργία

Γ) Χαράλαμπο Καφύρα, πρώην νομάρχη και νυν αντιπεριφερειάρχη Ηλείας

Δ) Παναγιώτη Τσούρα, εποχικό πυροφύλακα

Ε) Νικόλαο Μιχαλόπουλο, προϊστάμενο του πυροσβεστικού κλιμακίου Κρεστενών

ΣΤ) Φώτη Παππά, πρώην υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι μεταξύ άλλων, εμπρησμός δάσους από αμέλεια, εμπρησμός πραγμάτων από αμέλεια και ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή, ενώ -σύφμωνα πάντα με το βούλευμα- ο νομάρχης και ο δήμαρχος της Ηλείας και τα όργανα της Πυροσβεστικής αγνόησαν κατεπείγον έγγραφο τη παραμονή της πυρκαγιάς που εστάλη από τη Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας και το οποίο εφιστούσε τη προσοχή για εκδήλωση πυρκαγιών στη περιοχή και να λάβουν προληπτικά μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.