Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Προκαλούν οι τράπεζες με την ασυδοσία τους για τα χρέη των πολιτών

κλικ για μεγέθυνση
Προκαλούν οι τράπεζες, μέσα από ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ), που ούτε λίγο ούτε πολύ "βαφτίζουν" χιλιάδες πολίτες που χρωστούν πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικά ως... λαμόγια! Στην κατάπτυστη ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι...




"Παρά τα σημαντικά προβλήματα που δημιούργησε ο νόμος, στις σημερινές κρίσιμες συνθήκες της οικονομίας, στο σύνολο του τραπεζικού συστήματος, κυρίως ως προς την ενθάρρυνση μιας ψυχολογίας εθισμού σε άρνηση καταβολής οφειλών στις τράπεζες, ακόμη και από τους τακτικά ενήμερους οφειλέτες, με τη λαθεμένη προσδοκία της διαγραφής τους, οι τράπεζες διαβεβαιώνουν ότι:
* καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να εφαρμόσουν το νόμο και να διευκολύνουν τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά,
* χωρίς, όμως, να διακυβεύονται τα εύλογα και θεμιτά συμφέροντα των καταθετών των τραπεζών, καθώς και των μετόχων τους, τόσο στην Ελλάδα (περιλαμβανομένων φυσικά και των μικρο-μετόχων) όσο και την αλλοδαπή".

Με άλλα λόγια οι τράπεζες λένε ότι από τους 3.888 πολίτες που έχουν εκδηλώσει αδυναμία αποπληρωμής των χρεών, οι περισσότεροι είναι... καλοπληρωτές, που θέλουν στην ουσία τώρα να κάνουν χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου και να γίνουν... πλούσιοι.

Δε μας λέει η Ένωση Τραπεζών, πόσες χιλιάδες πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικά δάνεια έδωσαν σε άνεργους; Και ποιες τράπεζες, με χυδαίους τρόπους, μέσω των μπραβοεισπρακτικών εταιρειών, έχουν πάρει τις περιουσίες από πολύ κοσμάκι για "ένα κομμάτι ψωμί".

Μην πληρώνετε τα χρέη σας, αν αδυνατείτε. Συμβουλευτείτε έναν δικηγόρο και κάντε χρήση των διατάξεων του νόμου για τη ρύθμιση των χρεών. Αρκετά μας ήπιαν το αίμα οι τράπεζες τόσα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.