Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Πέταξαν αβγά στον "Ονούρ"

Αυγά πέταξαν στον "Ονούρ", κατά κόσμον Χαλίτ Εργκέντς, ομάδα οργισμένων διαδηλωτών, επειδή...



εμφανίζεται να πίνει αλκοόλ (απαγορευμένο στο Ισλάμ) και να γλεντάει με γυναίκες στη σειρά «Ο Μεγαλοπρεπής Αιώνας» που αναφέρεται στη ζωή του Σουλτάνου Σουλεϊμάν του Α΄.

Στις 5 του μήνα, που προβλήθηκε το πρώτο επεισόδιο της σειράς από το κανάλι Show TV, το τουρκικό ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο δέχθηκε πάνω από 75.000 μηνύματα εξοργισμένων τηλεθεατών!



Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα για την προβολή της σειράς που του προκαλεί «ανησυχία και λύπη», ωστόσο δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες.

Σημειώνεται πώς η Τουρκία έχει πληθυσμό 73 εκατομμύρια. Σε ποσοστό 99,9% είναι μουσουλμάνοι όμως το σύνταγμα της χώρας, λόγω ακριβώς του κοσμικού χαρακτήρα του τουρκικού κράτους, θεωρεί νόμιμη την κατανάλωση αλκοόλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.