Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Στα ορια κραχ μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες

Τεράστια οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι από τους μισούς ευρωπαϊκούς συλλόγους που αγωνίζονται στις...



μεγάλες κατηγορίες των εθνικών πρωταθλημάτων. Όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας της UEFA, Τζιάνι Ιφαντίνο, εάν το financial fair play ήταν από τώρα σε ισχύ, έντεκα από τις ομάδες που συμμετείχαν στο φετινό Champions League, δεν θα είχαν το δικαίωμα να το κάνουν. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και για πολλά κλαμπ, όχι μόνο ελληνικά, τίθεται θέμα επιβίωσης.

«Περίπου το 56% των ομάδων βρίσκονται στο κόκκινο, αυτό σημαίνει ότι μιλάμε για περισσότερες από τις μισές», δήλωσε ο Ιφαντίνο, ο οποίος πρόσθεσε ότι το ποσοστό μειώθηκε σε σχέση με δύο χρόνια πριν, όταν 7 στα 10 κλαμπ ήταν ζημιογόνα. Ακόμη κι έτσι, το τοπίο δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας, αν δεν υπάρξουν δραστικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των συλλόγων. 

«Οι αριθμοί δείχνουν πως δεν έχουμε άδικο όταν ζητούμε να υπάρξουν κανόνες που να υποχρεώνουν τις ομάδες να ισοσκελίζουν τα έσοδα με τα έξοδά τους», δήλωσε ο Ιφαντίνο, προσθέτοντας: «… ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε πως οι δαπάνες των ποδοσφαιρικών εταιριών αυξήθηκαν κατά 9.3% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ τα έσοδα μόλις κατά 4,8%».

Πάντως, ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, τόνισε ότι το financial fair play θα ισχύσει κανονικά από το οικονομικό έτος του 2012 και μετά από μία τριετία θα βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή. Ο Γάλλος δεν θέλησε να δώσει στη δημοσιότητα την ταυτότητα των συλλόγων που δεν θα είχαν δικαίωμα λόγω χρεών να παίξουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξουν… εκπτώσεις στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.